Iitissä palkittiin kuvakilpailun voittajia

07.12.2017 12:36

Kategoria: Kulttuuri

Iitin kunta järjesti Suomi 100 -juhlavuoteen liittyvän valokuvauskilpailun aiheena Tämä on Iitti

Kilpailussa oli kaksi sarjaa

-          alle 13 -vuotiaat

-          yli 13 vuotiaat

 

Kilpailuaika oli 1.7.–19.11.2017.

Molemmissa sarjoissa palkittiin paras yksittäinen kuva ja paras sarja. Kilpailun tuomareina toimivat Iitin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Liisa Alatalo sekä vuoden 2015 luontokuvakilpailun voittaja Mika Honkalinna.


Voittajakuvat valokuvaaja Mika Honkalinnan kommenteilla:


Alle 13 -vuotiaat, paras sarja

Joel Sirbu

Kuvasarjassa on ne elementit, joita kuvasarjassa tulee ollakin: jokin yhteinen nimittäjä, jonka ympärille kuvakertomus rakentuu. Tässä se on Suomen kesä: kesäyö, kukkapelto, rantalaituri ja havumetsä järvimaisemassa. Yksittäisistä kuvista kesäyökuva nousee tekniseltä toteutukseltaan muita vahvemmaksi.


Alle 13 vuotiaat, yksittäinen kuva

Lumi Kaariaho

Sakeatunnelmainen kuva syysaamusta auringonnousun aikaan. Aamun kosteus suorastaan tihkuu kuvasta. Kuvassa on myös hyvää kerroksellisuutta: etuala, keskiala, taustan metsänreuna ja pilvivyö.


Yli 13 vuotiaat, paras sarja

Jaana Laaksonen

Tunnelmallinen kuvasarja syksyisestä maalaismaisemasta. Suuri taivaan osuus tekee kuvista ilmavia. Etenkin aamu-usvaista maisemaa esittävä ilmakuva on varsin vaikuttava. Toisessa ilmakuvassa olevat peltolohkojen kuviot ja muodot rinnastuvat hauskasti latokuvassa olevan ladon geometriaan


yli 13- vuotiaat, yksittäinen kuva

Ari Ollikainen

Silta on aina oma lyhyt matkansa, joka vie jonkin yli paikasta toiseen. Tässä öinen silta rinnastuu hienosti avaruuden äärettömiin etäisyyksiin. Kiehtova kuva.

Iitin tie tähtiin, kuvaajana Ari Ollikainen