Iitin musiikkijuhlat 2022

15.06.2022 18:00 - 18.06.2022 23:59
Iitin kirkko, Saukonkallion lava, Kirkonkylän kesäkahvila, Hiidenvuori, Verlan tehdasmuseo, Nastolan kirkko

Kategoria: Kulttuuri

Musiikkijuhlien säveltäjvieraana Aulis Sallinen.

Mukana myös Okko Kamu, Enesco-kvartetti, Monica Groop ja Arja Saijonmaa.

Iitin musiikkijuhlat saa tulevana kesänä säveltäjävieraakseen Aulis Sallisen. Yleisöllä on tilaisuus tavata säveltäjä ennen Iitin kirkossa torstaina 16. kesäkuuta pidettävää avajaiskonserttia, jossa kuullaan Sallisen Introduction and tango overture pianolle ja jousiorkesterille. Orkesterina on Mikkelin kaupunginorkesteri, jota saapuu johtamaan kapellimestari Okko Kamu, ja pianosolistina on musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Laura Mikkola. Muut illan solistit ovat Tuomas Ylinen, sello sekä Helmi Kuusi ja Fredrika Mikkola, viulu.

Sallisen musiikkia sisältyy myös Iitin kirkon perjantaikonserttiin. Silloin estradille nousee solistien lisäksi Enesco-kvartetti, joka esittää Beethovenin 4. jousikvarteton viime kesänä menehtyneen kvartetin alttoviulistin ja Kuhmon kamarimusiikin taiteellisen johtajan Vladimir Mendelssohnin muistolle. Festivaaliperjantai alkaa jo aamupäivällä lapsille ja heidän huoltajilleen avoimella ja maksuttomalla Saint-Saënsin Eläinten karnevaalin kenraaliharjoituksella. Ennen perjantai-illan kirkkokonserttia kuullaan vielä festivaalin toisen pianistin, Folke Gräsbeckin, luento Sibeliuksesta ja kansallisromantiikan ajasta.

Juhlaviikon avaa vierailukonsertti Nastolan kirkossa sunnuntaina 12.6. Konsertissa kuullaan virolaista vanhan musiikin yhtyettä Hortus Musicusta. Keskiviikkona 15.6. Verlan tehdasmuseon konserttien tähti on Arja Saijonmaa, joka laulaa ranskalaisia chansoneja Iitin festivaaliorkesterin säestämänä. Musiikkijuhlat huipentuu lauantaina Saukonkallion lavan kevyemmän päiväkonsertin jälkeen kirkkokonserttiin ja Hiidenvuoren yökonserttiin. Viimeksimainituissa konserteissa laulusolisteina esiintyvät mezzosopraano Monica Groop ja baritoni Juha Kotilainen; pianisti Hiidenvuorella on Folke Gräsbeck.

Tutustu ohjelmaan ja esiintyjiin osoitteessa https://www.iittifestival.fi/

Tapahtuman lisätiedot (PDF)