Iitin kunta lähtee mukaan Päijät-Hämeen digitukiverkostoon.

23.02.2021 11:25

Kategoria: Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto

Digitaidot ovat uusi kansalaistaito, joista huolehtiminen on koko Suomen asia. Digitaitojen kehittämiseksi Päijät-Hämeen liitto on aloittanut hankkeen, jossa ovat mukana kaikki Päijät-Hämeen kunnat ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä. Tavoitteena on luoda alueellisen digituen verkosto, jonka avulla digituki saadaan kattamaan koko maakunta ja vastaamaan tarpeeseen.

Digituella tarkoitetaan sähköisen asioinnin, palveluiden ja laitteiden käytön tukea. Tuen tarkoituksena on auttaa asiakasta itsenäiseen ja turvalliseen laitteen käyttöön sekä sähköiseen asiointiin. Digituki voi olla etätukea, lähitukea tai koulutuksia. Iitin kunnassa digitukea on järjestetty kirjastossa digitutorien toimesta.

– Digituki kuuluu kaikille ja lähdemme kehittämään sitä myös Iitin kunnassa. Meillä sähköisä palveluja on jonkin verran tarjolla, ja niitä on pyritty kehittämään helppokäyttöiseksi. Silti useat tarvitsevat apua niiden käyttämiseen. Digituen järjestäminen varmistaa osaltaan, että kaikilla kuntalaisilla on riittävät digitaidot, hyvinvointikoordinaattori Irina Barkman Iitin kunnasta kertoo.

Aluksi hankkeessa selvitetään, millaista digitukea eri tahot antavat ja millaista digitukea asukkaat tarvitsevat. Sen jälkeen digitukea kehitetään vastaamaan kysyntään nykyistä paremmin.

Jos organisaatiosi antaa digitukea ja haluat mukaan digituen verkostoon, lue lisää ja ota yhteyttä: https://paijat-hame.fi/digituki/

Lisätietoja hankkeesta:

Projektipäällikkö Markku Lehikoinen,
Päijät-Hämeen liitto,
etunimi.sukunimi@paijat-hame.fi
puh 044 077 3624

digituki