Iitin kansalaisopiston opinto-opas lukuvuodelle 2021–2022 on julkaistu (muokattu 17.8.)

10.08.2021 14:57

Kategoria: Vapaa-aika Kulttuuri Liikunta ja ulkoilu

Tiedotetta ja opinto-opasta muokattu 17.8. klo 12:19: ilmoittautumismahdollisuuksista poistettu Iitti-piste. Kursseille ilmoittautuminen pääsääntöisesti verkossa: https://opistopalvelut.fi/iitti/ tai kansalaisopiston toimistossa vanhalla kunnantalolla, osoitteessa Rautatienkatu 22, 47400 Kausala.

Uutista päivitetty 10.8.2021 klo 14:57:

Kansalaisopiston syksyllä järjestettävän Harmonikka- ja pelimanniryhmän (12004) aloitusajankohta on muuttunut.
6.8. annetun tiedon mukaan kyseisen kurssin piti alkaa 7.9.2021 ja päättyä 23.11.2021. Kyseisen kurssin oikea ajankohta on: 31.8.2021-16.11.2021.

Pahoittelemme kyseisen kurssin aikataulumuutoksia. Harmonikka- ja pelimanniryhmän (12004) kurssiaika on korjattu printti- sekä digitaaliseen versioon 10.8.


TERVETULOA OPISKELEMAAN KANSALAISOPISTOON!

Iitin kansalaisopiston opinto-opas lukuvuodelle 2021–2022 on julkaistu. Opinto-opas on ladattavissa digitaalisena versiona: Iitin kansalaisopiston opinto-opas 2021–2022 (pdf) sekä printtiversio on noudettavissa tiistaista 10.8.2021 alkaen Iitin kunnankirjastolta (Kausansaarentie 3 47400 KAUSALA).

Lisätietoja ja neuvonta:

Iitin kansalaisopiston toimisto,
puh. 040 554 6502, sähköposti: kansalaisopisto@iitti.fi.

Hyvää alkavaa lukuvuotta ja tervetuloa kursseillemme!

 

Lukuvuosi 2021-2022:

Toisin kuin viime lukuvuonna, tällä kertaa oppaassa ei ole liikuntapalveluiden tarjontaa sillä se selviää vasta loppukesästä. Kunnan liikuntapalveluiden liikuntaryhmistä lisätietoja antaa 16.8.2021 alkaen liikunnanohjaaja Sanna Sten, puh. 040 635 3151.

Koronapandemia on kurittanut kansalaisopistoa lukuvuonna 2020–2021. Loppusyksystä 2020 jouduimme keskeyttämään toiminnan aivan kauden loppuvaiheessa, eikä kevätlukukaudella voitu toteuttaa kuin lapsille tarkoitettuja kursseja sekä niitä aikuisten kursseja, jotka voitiin pitää etäopetuksena. Etänä toimi mm. moni liikunta-alan kurssi. Opettajamme ovatkin menestyksekkäästi luoneet omia käytäntöjään etäopetuksen toteuttamiseen ja näin lisänneet ammattitaitoaan.

Lukuvuoden 2020–2021 kurssitarjonta oli monin tavoin uudistettu, mutta näitä uusia tuulia ei nyt päästy koronan vuoksi juurikaan koeponnistamaan. Siksi lähdemmekin tulevana lukuvuotena ikään kuin uusintastarttiin, jotta kuntalaiset pääsevät kunnolla tutustumaan tarjontaamme. Toivommekin, että rokotusten myötä koronapandemia saadaan hallintaan ja lukuvuosi 2021–2022 päästäisiin toteuttamaan normaalisti. Kansalaisopisto seuraa tilannetta tarkasti, ja ryhmäkokoja asetellaan sen mukaan mikä tilanne on syyslukukauden alkaessa.

 

Kursseille ilmoittautuminen:

Milloin ilmoittaudutaan?
Ilmoittautuminen syksyn kursseille alkaa tiistaina 17.8.2021 klo 8.00
Ilmoittautuminen kevään kursseille alkaa keskiviikkona 1.12.2021 klo 8.00

Huomaathan, että syksyn ja kevään kursseille tulee ilmoittautua erikseen, eli jos haluat jatkaa kurssilla myös keväällä, sinun tulee ilmoittautua kevätkaudelle.

Miten ilmoittaudutaan?
Ensisijaisesti toivomme ilmoittautumista sähköisesti osoitteessa:
https://opistopalvelut.fi/iitti

Muu vaihtoehto:
Ilmoittautuminen kansalaisopiston toimistossa vanhalla kunnantalolla, osoitteessa Rautatienkatu 22, 47400 Kausala.
Puh. puh. 040 554 6502.

 

Opiskelijan vakuutus:

Opiskelija on vakuutettu tapaturman varalle oppituntien aikana. Vakuutuksenottaja on Iitin kunta. Vakuutusturvan voimassaolon vuoksi on tärkeää, että myös kokeilemaan tulevat ovat
kurssille ilmoittautuneita. Oppitunneille ei siis saa osallistua ilman ilmoittautumista. Opettajat eivät vastaanota ilmoittautumisia, vaan kurssille osallistuvan/sitä kokeilevan on itse huolehdittava ilmoittautumisesta.

 

Kurssin peruminen:

12 viikon kursseilla voi käydä kerran kokeilemassa kurssin sopivuutta itselle. Huomaa, että myös yhden kerran kokeileminen vaatii ilmoittautumisen kurssille. Jos kurssi ei tunnu sopivalta, ilmoittautuminen tulee perua kahden viikon sisällä kurssin alkamisesta. Peruutus tulee tehdä rehtorille/kansalaisopiston toimistoon, ei kurssin opettajalle. Yhteystiedot ovat samat kuin ilmoittauduttaessa. Perumatta jätetty kurssi laskutetaan normaalisti. Perumisten jälkeen koko lukukauden kestävillä kursseilla voi syntyä tilanne, jolloin opisto joutuu perumaan kurssin liian vähäisen opiskelijamäärän takia. Jo pidetyistä tunneista ei tällöin laskuteta tunneille osallistuneita opiskelijoita.

Lyhytkursseille ilmoittautuminen on sitova, ja kurssimaksun maksamista edellytetään. Terveydellisistä syistä peruminen edellyttää lääkärintodistuksen toimittamista rehtorille. Koko lukukauden kurssista veloitetaan perumiseen mennessä pidetyt kerrat. Opistosta riippumattomista syistä johtuvista sali- tai muiden tilavuorojen peruuntumisesta tai opettajan poissaolon takia opetuskerran peruuntumisesta ilmoitetaan mahdollisuuksien mukaan opiskelijoille sekä pyritään järjestämään korvaava opetuskerta. Yksi peruutettu kerta ei oikeuta opiskelijaa hyvitykseen kurssimaksusta.

Opistosta johtumattomista syistä (esim. korona) kurssit voidaan muuttaa etäopetukseksi osittain tai kokonaan.

 

Kurssimaksut

Maksaminen
Kurssit laskutetaan kurssin alkamisen jälkeen. Kurssin voi käydä maksamassa myös Iitti-pisteessä kirjastolla. Kurssin voi maksaa Tyky- tai Smartum-seteleillä Iitti-pisteessä kuukauden
sisällä kurssin alkamisesta.

Lisäksi kurssimaksun voi suorittaa ilmoittautumisvaiheessa ePassilla tai SmartumPay-mobiilisovelluksella. Jos käytät SmartumPay-sovellusta, muista kirjoittaa maksun viestiin kurssin numero ja nimi. Maksaessasi näillä maksutavoilla, muista ilmoittaa siitä opiston toimistolle. Laskunhallintajärjestelmämme ei keskustele SmartumPayn / ePassin järjestelmän kanssa. Näin vältetään asiakkaalle aiheettomasti lähtevät laskut ja ylimääräinen työ.


Alennukset
Työttömät saavat -50%:n alennuksen kurssimaksusta. Alennuksen saamiseksi tulee rehtorille toimittaa kuukauden sisällä kurssin alkamisesta todistus työnhaun voimassaolosta.

Opintoseteliä (arvo 15 €) voi anoa opiskelija, joka on maahanmuuttaja, alhaisen pohjakoulutuksen omaava, oppimisvaikeuksia kokeva, senioriväestöön kuuluva tai eläkkeellä
oleva. Opintoseteli on Opetusministeriön myöntämä valtionavustus. Edun voi saada yhteen kurssiin/lukuvuosi. Toisen setelin voi saada kevätlukukaudelle vain sillä edellytyksellä, että jokainen ensisijainen hakija on ehtinyt saada setelin ja seteleitä on silti yhä jäljellä.

Vähävaraiselle, joka haluaa opiskella useammassa kuin kahdessa ryhmässä, voi rehtori myöntää maksuvapautuksen kurssista hakemuksen perusteella.

Muista hakea alennusta jo ilmoittautumisvaiheessa (joko ilmoittautumislomakkeella / olemalla yhteydessä rehtoriin). Alennuksia ei myönnetä jälkikäteen.

 

Muut maksut

Opiskelijat hankkivat itse opiskelussa tarvittavat henkilökohtaiset tarvikkeet ja oppimateriaalit. Muutamilla kursseilla on myös materiaalimaksuja yhteisesti hankituista tai opettajalta
ostettavista materiaaleista sekä muita opetusaiheen luonteesta johtuvia lisämaksuja.

Ohjeita koronan suhteen


Kansalaisopiston kursseille ei saa osallistua, jos on sairastumiseen viittaavia oireita. Jos tuntee olonsa sairaaksi tunnin aikana, tulee poistua välittömästi. Noudatetaan turvavälejä sekä
hygieniaohjeita.

Estetään yhdessä tartuntoja leviämästä! Kiitos!

Kuvituskuvana kansikuva Iitin kansalaisopiston opinto-oppaasta 2021-2022