Hotel Radalla yritysesittely

Mutkatonta majoitusta järven rannalla

Hotel Radalla on majoitus- ja matkailupalveluja tarjoava yritys Iitin Urajärven rannalla. Liiketoimintaa harjoittava Monelle Oy on iältään jo kaksikymppinen perheyritys, ja Hotel Radalla on sen uutta ja vasta-alkavaa liiketoimintaa. Urajärven rannalla on monipuoliset mahdollisuudet ulkoilla, liikkua luonnossa, pelata golfia, veneillä, kalastaa tai vastapainoisesti hiljentää vauhtia.

1.  Miten arvioitte Iitin kunnan alueellista kilpailukykyä ja elinvoimaa yrityksenne sijainnin näkökulmasta?"Iitti on helposti saavutettavissa pääkaupunkiseudulta ja lähikaupungeista, jopa Pietarista: julkisilla kulkuneuvoilla, maanteitse ja vesiteitse. Alueella on paljon yrittäjiä, joiden kanssa yhteistyössä pystytään kehittämään monipuolisesti palveluita ja toimintaa, minkä koemme kunnalle erityisenä vahvuutena."

2.  Hyödynnättekö liiketoiminnassanne alueellisia verkostoja tai kumppanuuksissa muiden alueen yrittäjien kanssa?

"Kaikissa hankinnoissa pyritään käyttämään kotimaisia tuotteita ja toimittajia. Olemme löytäneet aivan naapurustosta hyviä yhteistyökumppaneita ja yhteistyötä tullaan edelleen kehittämään."

3.  Kuinka tärkeänä liiketoimintanne kannalta pidätte Iitin kunnan alueella valmistuvia KymiRing ja Kimolan kanava hankkeita? 

"Nämä investoinnit on merkittäviä ja tarkoitus on olla mukana alueen kasvavassa matkailuliiketoiminnassa. Kehitämme myös omia palveluitamme tukemaan näitä liiketoimintamuotoja."

4.  Onko yrityksille tärkeät viranomaisyhteydet, tekniset- lupa- ja elinkeinopalvelut mielestänne hyvin saatavilla ja onko niistä tiedottaminen ollut riittävää?

"Iitissä kaikki yhteistyö on pelannut hyvin ja meidät on otettu lämpimästi vastaan."

5.  Mahdollistaako toimintanne nykyinen sijoituspaikka yrityksen kasvun tulevina vuosina?

"Meillä on kasvutavoitteita ja nykyinen toimintaympäristö mahdollistaa liiketoiminnan kasvattamisen."

6.  Miten arvioitte työvoiman saatavuutta alueella ja toimiiko yhteistyö alueen ammatillisen opetuksen kanssa riittävästi?

"Alueellinen työvoimansaatavuus vaikuttaa heikolta, sillä hakemiimme hotelli- ja ravintola-alan työpaikkoihin ei saatu juurikaan hakemuksia edes Iitin kunnan työllisyyskoordinaattorin avulla.  Alueen ammatillisen opetuksen yhteistyöstä meillä ei ole vielä kokemusta."

7.  Toteutuuko mielestänne Iitissä asumiseen, päivähoitoon, varhaiskasvatukseen, kouluihin ja vapaa-aikaan liittyvät palvelut haluamallanne tavalla? 

"Meillä ei ole näistä kokemusta. Pääsääntöisesti Iitissä asiat näyttävät ylipäätään hoituvan hyvin."

     

Katso myös