Ensimmäinen ilmastokumppanuus solmittu Iitissä

09.12.2021 14:27

Kategoria: Yrittäminen Asuminen ja ympäristö

Iitti on mukana Ilmastokumppanuus – Kunnat ja yritykset -hankkeessa muiden Päijät-Hämeen kuntien tavoin. Yhteistyö tuo kunnille konkretiaa ilmastotyöhön ja mahdollistaa yritysverkoston kautta vertaistukea yrittäjille. Tavoitteena on lisätä ilmastoasioiden näkyvyyttä niin kunnissa kuin koko maakunnassakin.

Ensimmäiset Ilmastokumppanuussopimukset solmittiin yritysten sekä Hartolan, Heinolan, Iitin ja Sysmän kuntien välille 30.11.2021. Mukaan lähteneissä yrityksissä painottuivat erityisesti matkailu- ja palveluala.
Kunnan ympäristönsuojelutarkastaja Anniina Jäntti esitteli tilaisuudessa Iitin ensimmäisen ilmastokumppanuussopimuksen.

Iitistä on tällä hetkellä mukana yksi yritys, mutta kiinnostusta ilmastokumppanuuteen on ollut muillakin yrityksillä. Toivotaan, että saamme vielä lisää jo nyt lähteneen yrityksen lisäksi, summasi Anniina Jäntti esittelypuheessaan.

Iitin ensimmäinen Ilmastokumppani on Salpausselän Kattohuolto, jonka palveluiden ytimessä ovat vesikattojen huolto ja kunnossapito. Ympäristövaikutusten minimointi on yksi yrityksen palvelulupauksista. Jatkossa yritys selvittää oman toimintansa hiilijalanjäljen sekä huomioi ilmasto- ja ympäristöasiat niin toiminnan suunnittelussa kuin hankinnoissakin.

Lue lisää Ilmastokumppanuus -hankkeesta Päijät-Hämeen liiton verkkosivuilta >>

Lisätietoja:
Anniina Jäntti,
ympäristönsuojelutarkastaja

anniina.jantti@iitti.fi
puh. 040 559 6498

ilmastokumppanuus tunnus.