Muutoksia kunnan maksuissa ja taksoissa 1.9. alkaen

Iitin kunnassa voimassa olevia maksuja ja taksoja on päivitetty kevään (khall 27.3.2023 § 61) ja kesän (khall 19.6.2023 § 145) aikana. Päivitetyt maksut ja taksat tulevat voimaan 1.9.2023 alkaen.

Osaan käyttömaksuihin on tullut maltillisia korotuksia, sekä Kausalan torin uusille myyntikojuille on määritetty päiväkohtaiset vuokrahinnat. Käyttöhintojen muutosten lisäksi maksuihin ja taksoihin on päivitetty palvelujen käytänteitä, kuten hyvinvointia edistävä maksuton kuntosalikortti yli 75-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Lisäksi kunta on määritellyt iittiläisille yhdistyksille maksuttomasti hyödynnettäväksi yleisiä alueita, kuten Kausalan torin tapahtumien järjestämisen tukemiseksi ja Ravilinnan vapaa-aikakeskuksen kahvion, keittiön ja kaksi kokoushuonetta yhdistysten kokouksien järjestämistä varten.

Maksujen muutokset ja maksuttomien tilojen käytänteet kootusti

Liikunta- ja vapaa-aikatilojen maksut ja taksat

Ravilinnan kuntosalin ja Veteraanimajan yleisten saunojen käyttömaksut muuttuvat 1.9. alkaen. Käyttömaksuja on nostettu maltillisesti, paitsi kuntosalin osalta opiskelijoiden, eläkeläisten ja työttömien hintoja ei korotettu. Käyttömaksujen maltilliseen nousuun ovat vaikuttaneet yleisesti noussut energian hinta sekä muut kohonneet käyttökustannukset.
Kuntosalin palveluihin on lisätty kuntalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi ja tukemiseksi 75-vuotiaille ja sitä vanhemmille mahdollisuus käydä kuntosalilla maksutta. Kuntosalin käyttäminen edellyttää henkilökohtaista avainkorttia. Avainkortin voi lunastaa kunnan asiakaspalvelupiste Iitti-pisteestä kunnan kirjastolta, lunastuksen yhteydessä on todennettava hakijan ikä.

Vuolenkosken monitoimitilan hinnastoa on yksinkertaistettu ja siitä on poistettu tuotevaihtoehdot, joille ei ole ollut kysyntää.

Lisäksi Ravilinnan kahvion ja keittiön sekä kokoushuoneiden käyttäminen on määritelty maksuttomaksi iittiläisille yhdistyksille. Myös hiekkakenttää tarjotaan iittiläisten yhdistysten käyttöön maksutta liikuntatoimintaa varten, mikäli se ei edellytä kentän kunnostamista toiminnan jälkeen.

Veneiden talvisäilytys tulevalla talvikaudella

Maksuissa ja taksoissa on määritetty, että veneen talvisäilytys on sallittua ilman eri maksua maapaikoilla, sekä maksullisena erikseen määritetyllä alueella. Talvisäilytys Kausalan venesataman Kymenrannantien vasemmalla puolella sijaitsevalla pysäköintialueella 60 euroa/talvikausi.

Talvisäilytys on tulevalla talvikaudella 2023–2024 poikkeuksellisesti poissa käytöstä Kausalan venerannan muutostöiden vuoksi.

Kausalan toripaikat ja myyntikojujen vuokraus

Torimaksut on valmisteltu uusien torisääntöjen pohjalta (Kunnanhallitus 27.03.2023 § 60).

Kausalan torin myyntikojupaikat vuokrataan päiväpaikkoina toripäivinä sekä muina aikoina. Toripäivinä myyntikojun paikkavuokra on 20 euroa/päivä, muina aikoina 10 euroa /päivä. Myyntikojuissa on myös sähkövalmius. Sähköpistokkeen vuokra 8 euroa päivä, ellei muuta ole päätetty.

Lisäksi kunta voi tarjota torin tai torin osan maksutta iittiläisille yleishyödyllisille yhdistyksille kirpputoritoimintaa tai muuta torille soveltuvaa toimintaa varten muina aikoina kuin toriaikoina. Tapahtuman järjestämisestä vastaava yhdistys saa veloittaa itse päättämänsä paikkavuokran torimyyjiltä.

Toripaikkojen vuokrausta voi tiedustella torivalvojalta.

Alkuperäinen tiedote on julkaistu 31.8.2023 klo 13:29.


Jaa sivu eteenpäin

Muita tiedotteita