Iitin kunta solmii aiesopimuksen ystävyyskuntatoiminnan käynnistämisestä ukrainalaisen Ovruchin kaupungin kanssa

Torstaina 8.2.2024 Iitissä vierailee ukrainaisen Ovuchin kaupungin johtoa, joka osallistuu Radalla Resortissa järjestettävään seminaariin suomalaisen puukoulurakentamisen mahdollisuuksista Ukrainassa. Iitin kunnantalolla on tilaisuuden kunniaksi juhlaliputus Suomen, Ukrainan ja EU:n lipuilla.

Ovruchin kaupungin edustajat ovat viestittäneet kiinnostuksesta solmia Iitin kunnan kanssa ystävyyskuntasopimuksen, mihin Iitin kunnassa on vastattu myönteisesti. Torstain seminaarin yhteydessä on tarkoitus solmia aiesopimus ystävyyskuntatoiminnan käynnistämisestä Iitin ja Ovruchin välillä. Varsinainen ystävyyskuntasopimus valmistellaan tämän sopimuksen pohjalta.

Iitin kunnantalolla on tilaisuuden kunniaksi juhlaliputus Suomen, Ukrainan ja EU:n lipuilla torstaina 8.2.2024.

Toteutuessaan sopimus on Iitin kunnan toinen virallinen ystävyyskuntasopimus. Iitillä on ennestään 90-luvun lopulla solmittu ystävyyskuntasopimus norjalaisen Sør-Fronin kunnan kanssa.

Tietoa Ovruchista:

Kaupungissa on noin 17 000 asukasta (ja alueen hallinnollisessa piirissä, jonka osa Ovruch on, noin 60 000). Kaupunki jäi Venäjän hyökkäyksen ensivaiheen alle vuonna 2022 ja koki kovat tuhot.

Tuhojen laajuus mm:

  • 192 taloa
  • 42 kerrostaloa, 400 asuntoa
  • 37 kriittisen sosiaalisen infrastruktuurin rakennusta (mm. koulut, sairaalat)

Alueella on kaivosteollisuutta, metsäteollisuutta, maanviljely, koneenrakennusta. 60% alueen pinta-alasta on metsää.

Lue lisää

Rebuild Ukraine -sivustolla luettavissa englannin kielellä tuore ja kattava esittely Ovruchin kaupungista, sen tarpeista, tuhoista sekä investointimahdollisuuksista:

Ovruch City Territorial Community | rebuildukraine.in.ua

Lisätietoja asiasta antaa

Jarkko Salonen
Kunnanjohtaja

Jaa sivu eteenpäin

Muita tiedotteita