Ajankohtaiset koronarajoitukset kunnan toiminnoissa (päivitetty 21.1.2021)

21.01.2021 00:00

Kategoria: Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto

Maskisuositus laajenee osin alakouluihin

PHHYKY:n suositusten mukaisesti maskien käyttöä suositetaan 12 vuotta täyttäneille. Tämä tarkoittaa, että suositus laajenee kaikkiin kuudesluokkalaisiin.

Suositamme, että alakoulujen henkilökunta ja 6. lk oppilaat ryhtyvät käyttämään maskia perjantaista 15.1.2021 alkaen. 5. lk oppilaille suositellaan maskin käyttöä erityisesti silloin, kun 5-6 lk opetetaan yhdessä.

Kouluille toimitetaan ensivaiheessa kertakäyttömaskeja, joita varataan 4 kpl/henkilö päivässä. Kartoitamme pienikokoisien maskien saatavuutta ja samalla kangasmaskeja vaihtoehtona kertakäyttöisille maskeille. Rehtorit ohjeistavat oppilaita tarkemmin.

Kunnantalojen aukioloajat

Vanhan kunnantalon ovet ovat lukittuna toistaiseksi ja asiointi talossa tapahtuu ovikellolla tai sopimalla tapaamisesta etukäteen puhelimitse. Poikkeusjärjestely johtuu siitä, että merkittävä osa työntekijöistä on etätöissä.

Uuden kunnantalon pääovi on avoinna klo 9-15. Palvelupiste Monitori on suljettu ja asiakaspalvelu siirtyy tulevien viikkojen aikana kirjastolle.

Kuntosali- ja liikuntaryhmät

Kuntosalit ovat suljettuna ainakin 15.2.2021 saakka. Vuosikorttien voimassaoloaikaa jatketaan sulkuaikaa vastaavalla ajalla.

Liikuntaryhmät eivät käynnisty ennen rajoitustoimien päättymistä.

Lasten ja nuorten liikuntaryhmät toimivat normaalisti, mutta toivomme kaikkien osallistujien ja saattajien kiinnittämään erityistä huomiota suojautumiseen ja käsihygieniaan.

Veteraanimaja

Kylmänveden uinnit ovat tauolla ainakin 15.2.2021 asti. Kausikorttien osalta toimitaan samoin kuin kuntosalikorteilla, eli voimassaoloaikaa jatketaan sulkuajan verran.

Kirjasto

Kirjaston oleskelutilat (lehtisali, Kirmo, satuhuone) ovat edelleen suljettuina ainakin 15.2.2021 saakka. Oleskelu kirjastossa kielletty, mutta lainaaminen sallitaan edelleen siten, että asiointiaika on enintään 15min. Lainaus/palautus toimii normaalisti ja hyllyistä saa etsiä itse tavaraa. Lehtiä voi lainata mutta ei jäädä lukemaan lehtisaliin.

Tietokonetta voi käyttää ottaen huomioon 15 minuutin aikarajoituksen. Asioinnissa tietokoneella pyydetään keskittymään vain välttämättömään asiointiin, kuten laskujen maksuun jne. Toivomme, että asioitaessa kirjastossa huolehditaan maskisuosituksen noudattamisesta, 2 metrin turvaväleistä sekä käsidesin käytöstä.

Kirjastoauto kulkee reiteillä normaalisti, mutta siihen pätevät samat asiointisäännöt kuin kirjastoon. Autossa yhtä aikaa sisällä olevien asiakkaiden määrää voidaan rajoittaa.

Lukio

Lukion toiminta jatkuu normaalisti lähiopetuksessa lukukauden alusta alkaen.

Kansalaisopisto

Kansalaisopiston aikuisryhmien kurssitoiminta alkaa etäopetuksena 25.1.2021 alkaen niiden kurssien osalta, joiden suhteen se on mahdollista toteuttaa. Etäopetuksena aloitettavien kurssien opettajat ovat yhteydessä ilmoittautuneisiin. Mikäli kurssi ei sisällön tai muun syyn vuoksi voi siirtyä etäopetukseen, kurssit käynnistyvät 15.2.2021 jälkeen tai rajoitusten päätyttyä. Kurssien päättymisajankohdat siirtyvät vastaavasti ja kurssit pyritään pitämään täysimittaisina.

Lasten ja nuorten ryhmät aloittavat kevätkauden normaalisti.

Koronavirus