Ajankohtaiset koronarajoitukset kunnan toiminnoissa (päivitetty 13.4.2021)

13.04.2021 00:00

Kategoria: Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto

Koronasuositukset ja -rajoitukset ovat voimassa tämänhetkisen arvion mukaan muutoin 30.4. asti, mutta yleisölle avoimien asiakastilojen rajoitus 28.4. asti.Liikkuva koronanäytteenotto tauolle Iitissä

Helmikuussa Iitissä alkanut liikkuva koronanäytteenotto on tauotettu toistaiseksi. Liikkuva koronanäytteenotto on ollut tarpeellinen palvelu alueen asukkaille, mutta sen käyttö on ollut oletettua vähäisempää.  

Koronatestaukseen tulee hakeutua jo vähäisistäkin hengitystieinfektion oireista mahdollisimman nopeasti. Testaukseen pääsee joko soittamalla Päivystysavun numeroon 116117 tai omaolo.fi kautta.


Yksityis- ja yleisötilaisuudet 

Yksityistilaisuuksien osallistujamäärä suositellaan rajaamaan 6 henkilöön. Perheen ulkopuolisia lähikontakteja suositellaan välttämään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Päijät-Hämeensairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisä-ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 6 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta;

  • asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen
  • asiakkaille ja osallistujille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytänteitä koskevat toimintaohjeet
  • tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan sen lisäksi, mitä muualla kyseisen toiminnan osalta puhdistamisesta säädetään
  • yleisölle avoimien tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettujen tilojen käytössä on turvattava tosiasiallisesti mahdollisuus välttää lähikontaktia. Lähikontaktilla tarkoitetaan ihmisten oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia toisiinsa. 

Työyhteisöt voivat kuitenkin toimia turvajärjestelyin. 

Yleisötilaisuuksiin osallistumista on hyvä mahdollisuuksien mukaan vähentää tai välttää.


Maskisuositus laajenee osin alakouluihin

PHHYKY:n suositusten mukaisesti maskien käyttöä suositetaan 12 vuotta täyttäneille. Tämä tarkoittaa, että suositus laajenee kaikkiin kuudesluokkalaisiin.

Suositamme, että alakoulujen henkilökunta ja 6. lk oppilaat ryhtyvät käyttämään maskia perjantaista 15.1.2021 alkaen. 5. lk oppilaille suositellaan maskin käyttöä erityisesti silloin, kun 5-6 lk opetetaan yhdessä.

Kouluille toimitetaan ensivaiheessa kertakäyttömaskeja, joita varataan 4 kpl/henkilö päivässä. Kartoitamme pienikokoisien maskien saatavuutta ja samalla kangasmaskeja vaihtoehtona kertakäyttöisille maskeille. Rehtorit ohjeistavat oppilaita tarkemmin.


Kunnantalojen aukioloajat

Vanhan kunnantalon ovet ovat lukittuna toistaiseksi ja asiointi talossa tapahtuu ovikellolla tai sopimalla tapaamisesta etukäteen puhelimitse. Poikkeusjärjestely johtuu siitä, että merkittävä osa työntekijöistä on etätöissä.

Uuden kunnantalon pääovi on lukittuna 3.3 alkaen. Asiointi talossa tapahtuu sopimalla tapaamisesta etukäteen puhelimitse. Palvelupiste Monitori on suljettu ja kunnan uuden asiakaspalvelupiste Iitti-pisteen siirto kirjastolle viivästyy koronarajoitusten vuoksi. Asiakaspalvelu ja neuvonta palvelee puhelimitse 020 615 9600 (vaihde) ja sähköpostitse asiakaspalvelu(at)iitti.fi, ma - pe klo 9-15 .


Kuntosali- ja liikuntaryhmät

Kuntosalit ovat suljettuna ainakin 28.4.2021 asti. Vuosikorttien voimassaoloaikaa jatketaan sulkuaikaa vastaavalla ajalla.

Liikuntaryhmät eivät käynnisty ennen rajoitustoimien päättymistä. Ulkona tapahtuva aikuisten ryhmäharrastustoiminta, jossa turvavälejä ei voida toteuttaa, keskeytetään. Tarkoitus ei ole rajoittaa niitä ulkoilmassa olevia enintään 6 hengen ryhmäharrastuksia, joissa turvavälit toteutuvat aidosti. Mihinkään liikuntapaikkaan ei saa tulla oireisena.

Vuonna 2007 ja sitä ennen syntyneiden lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta keskeytetään. Tätä nuorempien lasten harrastustoiminta voi jatkua turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden.


Veteraanimaja

Kylmänveden uinnit ovat tauolla ainakin 28.4.2021 asti. Kausikorttien osalta toimitaan samoin kuin kuntosalikorteilla, eli voimassaoloaikaa jatketaan sulkuajan verran.


Kirjasto

Kirjaston oleskelutilat (lehtisali, Kirmo, satuhuone) ovat edelleen suljettuina ainakin 28.4.2021 saakka. Oleskelu kirjastossa on kielletty, mutta lainaaminen sallitaan edelleen siten, että asiointiaika on enintään 15min. Lainaus/palautus toimii normaalisti ja hyllyistä saa etsiä itse tavaraa. Lehtiä voi lainata mutta ei jäädä lukemaan lehtisaliin.

Tietokonetta voi käyttää ottaen huomioon 15 minuutin aikarajoituksen. Asioinnissa tietokoneella pyydetään keskittymään vain välttämättömään asiointiin, kuten laskujen maksuun jne. Toivomme, että asioitaessa kirjastossa huolehditaan maskisuosituksen noudattamisesta, 2 metrin turvaväleistä sekä käsidesin käytöstä.

Kirjastoauto kulkee reiteillä normaalisti, mutta siihen pätevät samat asiointisäännöt kuin kirjastoon. Autossa yhtä aikaa sisällä olevien asiakkaiden määrää voidaan rajoittaa.


Perusopetus ja lukiokoulutus

Etäopetus jatkuu Iitin yläkoulussa ja lukiossa  11.4.2021 saakka. Etäopetusaikana opetus tapahtuu pääsääntöisesti ja mahdollisuuksien mukaisesti oppilaan työjärjestyksen mukaisesti. Etäopetus ei koske alakouluja, jotka jatkavat lähiopetuksessa sekä erityisen tuen oppilaita luokilta 7-9.

Ateriapalvelu jatkuu maanantaina 29.3.2021 ja keskiviikkona 31.3.2021 klo 12-13 niille, jotka ovat aterian ennakkoon tilanneet.


Nuorisotila Nuokku

Nuorisotila Nuokku on suljettu suosituksen mukaisesti 28.4 asti.

Pihanuokku aloittaa toimintansa 15.4. alkaen. Pihanuokkuun voi osallistua:
5.–6. luokkalaiset torstaisin klo 14.30-16.00
7. luokkalaiset ja sitä vanhemmat tiistaisin ja torstaisin klo 16.00-21.00, sekä parittomien viikkojen perjantaisin 17.00-22.00.


Kansalaisopisto

Kansalaisopiston aikuisryhmien kurssitoiminta on alkanut etäopetuksena 25.1.2021 alkaen niiden kurssien osalta, joiden suhteen se on mahdollista toteuttaa. Etäopetuksena aloitettavien kurssien opettajat ovat yhteydessä ilmoittautuneisiin. Mikäli kurssi ei sisällön tai muun syyn vuoksi voi siirtyä etäopetukseen, kurssit perutaan. Lyhytkurssit, jotka osuvat rajoitusajankohtaan joko perutaan tai kouluttajan mahdollisuuksien mukaan pyritään siirtämään myöhemmäksi kevättä.

Lasten kurssit, aikuisten yksilökurssit (soitto, laulu) sekä etätoteutuksena alkavat tai jo toimivat kurssit toimivat ja jatkuvat kuten on suunniteltu. Rajoitukset koskevat yhtä nuorten kurssia, joka on siirretty myöhempään ajankohtaan. 

Koronavirus