Ajankohtaiset koronarajoitukset kunnan toiminnoissa (päivitetty 15.6.2021)

15.06.2021 00:00

Kategoria: Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto

Etelä-Suomen aluehallintovirasto lieventää alueellisten koronakoordinaatioryhmien suositusten mukaisesti Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen kokoontumisrajoituksia 16.6.2021 alkaen.

Suositukset ja rajoitukset ovat voimassa tämänhetkisen arvion mukaan 30.6. asti, mutta niitä kevennetään epidemiatilanteen mahdollistaessa sen jo aiemmin.



Liikkuva koronanäytteenotto tauolle Iitissä

Helmikuussa Iitissä alkanut liikkuva koronanäytteenotto on tauotettu toistaiseksi. Liikkuva koronanäytteenotto on ollut tarpeellinen palvelu alueen asukkaille, mutta sen käyttö on ollut oletettua vähäisempää.  

Koronatestaukseen tulee hakeutua jo vähäisistäkin hengitystieinfektion oireista mahdollisimman nopeasti. Testaukseen pääsee joko soittamalla Päivystysavun numeroon 116117 tai omaolo.fi kautta.


Yksityis- ja yleisötilaisuudet 

Tilaisuuksia voi järjestää ilman henkilömäärärajoitusta, mutta osallistujien terveysturvallisuus täytyy varmistaa. Lisäksi alueilta kumotaan ns. turvavälipäätös, joka on velvoittanut laajasti erilaisten asiakas- ja yleisötilojen käytöstä vastaavia toimijoita takaamaan asiakkaille mahdollisuuden säilyttää turvavälit. Uusi päätös kokoontumisrajoituksista on voimassa Päijät-Hämeessä 16.6.-14.7.2021. 

  • Sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää kokoontumisia ilman henkilömäärärajoitusta.
  • Sisätiloissa järjestettävissä yli kymmenen hengen kokoontumisissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus säilyttää turvavälit eli välttää lähikontakti toisiinsa. Lähikontaktilla tarkoitetaan sisätiloissa asiakkaiden oleskelua enintään kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia.
  • Yli 50 (viidenkymmenen) henkilön ulkotilaisuuksissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti toisiinsa, mutta tietyn mittaisia turvavälejä ei enää vaadita.
  • Jos sisätiloissa järjestetyssä tilaisuudessa on yli kymmenen henkilöä ja ulkotiloissa yli 50 (viisikymmentä) henkilöä, tilaisuuden järjestelyissä on lisäksi noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 julkaisemaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.(pdf)
  • Lisäksi on noudatettava lain hygieniavaatimuksia; asiakkaille on mm. tarjottava mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja oleskelu on järjestettävä mahdollisimman väljästi.


Maskisuositus laajenee osin alakouluihin

Koko alueen maskisuositus koskee kouluissa myös 10–12-vuotiaita.

Suositamme, että alakoulujen henkilökunta ja 6. lk oppilaat ryhtyvät käyttämään maskia perjantaista 15.1.2021 alkaen. 5. lk oppilaille suositellaan maskin käyttöä erityisesti silloin, kun 5-6 lk opetetaan yhdessä.

Kouluille toimitetaan ensivaiheessa kertakäyttömaskeja, joita varataan 4 kpl/henkilö päivässä. Kartoitamme pienikokoisien maskien saatavuutta ja samalla kangasmaskeja vaihtoehtona kertakäyttöisille maskeille. Rehtorit ohjeistavat oppilaita tarkemmin.


Kunnantalojen aukioloajat

Vanhan kunnantalon ovet ovat lukittuna toistaiseksi ja asiointi talossa tapahtuu ovikellolla tai sopimalla tapaamisesta etukäteen puhelimitse. Poikkeusjärjestely johtuu siitä, että merkittävä osa työntekijöistä on etätöissä.

Uuden kunnantalon pääovi on lukittuna 3.3 alkaen. Asiointi talossa tapahtuu sopimalla tapaamisesta etukäteen puhelimitse. Palvelupiste Monitori on suljettu ja kunnan uuden asiakaspalvelupiste Iitti-pisteen siirto kirjastolle viivästyy koronarajoitusten vuoksi. Asiakaspalvelu ja neuvonta palvelee puhelimitse 020 615 9600 (vaihde) ja sähköpostitse asiakaspalvelu(at)iitti.fi, ma - pe klo 9-15 .


Kuntosali- ja liikuntaryhmät

Kuntosali ja liikuntahalli sekä Veteraanimajan saunat ovat avoinna. Kuntosalit ovat avoinna Ravilinnassa sekä Vuolenkoskella. Liikuntahallin yksityisvuoroissa on mahdollista harrastaa pallolajeja maksimissaan 6 henkilön yksityisryhmissä.

Aikuisten sisätiloissa järjestettävä ryhmäliikunta on edelleen vallitsevien koronarajoitusten mukaisesti tauolla. Ulkona tapahtuva aikuisten ryhmäharrastustoiminta, jossa turvavälejä ei voida toteuttaa, keskeytetään. Tarkoitus ei ole rajoittaa niitä ulkoilmassa olevia enintään 6 hengen ryhmäharrastuksia, joissa turvavälit toteutuvat aidosti. Mihinkään liikuntapaikkaan ei saa tulla oireisena.

Alle 20-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta kilpailuineen sallitaan ulkotiloissa. Turvallisuusohjeita ja etäisyyksiä pitää edelleen noudattaa kaikilla liikuntapaikoilla.

Alle 20-vuotiaiden nuorten sisällä tapahtuva ryhmäharrastustoiminta suositetaan aloitettavaksi korkeintaan 10 hengen ryhmissä opetus- ja kulttuuriministeriön turvallisen harrastustoiminnan ohjeita noudattaen.

Vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ohjattu harrastustoiminta voi jatkua sisä- ja ulkotiloissa ilman rajoituksia.


Veteraanimaja

Veteraanimajan saunat ja kylmänveden uinnit ovat avoinna ja toiminta jatkuu normaalien aukioloaikojen puitteissa.


Kirjasto

Koronarajoituksia puretaan 16.6. alkaen Iitin kunnankirjaston osalta.

  • Kirjaston 15 minuutin asiointiaikarajasta luovutaan ja tiloissa saa oleilla vapaasti.
  •  Lehtilukusali, Kirmo ja satuhuone avataan asiakkaille.
  •  Omatoimikirjasto avataan keskiviikkoaamusta alkaen siten, että asiointi on mahdollista päivittäin klo 7-21.
  •  Tietokoneet ja monitoimilaitteet ovat käytössä normaalisti.

2 metrin turvavälejä tulee edelleen noudattaa kaikissa kirjaston tiloissa. Käsidesin ja kasvomaskien käyttösuositukset jatkuvat normaalisti.

Kirjastoauto kulkee reiteillä normaalisti, mutta siihen pätevät samat asiointisäännöt kuin kirjastoon. Autossa yhtä aikaa sisällä olevien asiakkaiden määrää voidaan rajoittaa.


Perusopetus ja lukiokoulutus

Peruskoulut ja toisen asteen oppilaitokset ovat lähiopetuksessa. Koko alueen maskisuositus koskee kouluissa myös 10–12-vuotiaita.


Nuorisotila Nuokku

Nuorisotila Nuokku on suljettu suosituksen mukaisesti 30.6 asti.

Pihanuokku aloittaa toimintansa 15.4. alkaen. Pihanuokkuun voi osallistua:
5.–6. luokkalaiset torstaisin klo 14.30-16.00
7. luokkalaiset ja sitä vanhemmat tiistaisin ja torstaisin klo 16.00-21.00, sekä parittomien viikkojen perjantaisin 17.00-22.00.


Kansalaisopisto

Kansalaisopiston aikuisryhmien kurssitoiminta on alkanut etäopetuksena 25.1.2021 alkaen niiden kurssien osalta, joiden suhteen se on mahdollista toteuttaa. Etäopetuksena aloitettavien kurssien opettajat ovat yhteydessä ilmoittautuneisiin. Mikäli kurssi ei sisällön tai muun syyn vuoksi voi siirtyä etäopetukseen, kurssit perutaan. Lyhytkurssit, jotka osuvat rajoitusajankohtaan joko perutaan tai kouluttajan mahdollisuuksien mukaan pyritään siirtämään myöhemmäksi kevättä.

Lasten kurssit, aikuisten yksilökurssit (soitto, laulu) sekä etätoteutuksena alkavat tai jo toimivat kurssit toimivat ja jatkuvat kuten on suunniteltu. Rajoitukset koskevat yhtä nuorten kurssia, joka on siirretty myöhempään ajankohtaan. 

Koronavirus