Etusivu > Näe ja koe > Vierailukohteet

PERHEKOHTEET

Kilkkilän farmi

Sijainti, kuvituskuva  Ojassuontie 68, 19160 Huutotöyry, Vuolenkoski

Muun muassa strutseistaan, alpakoistaan ja monista erirotuisista kanoistaan kuululle Vuolenkosken Kilkkilän Farmille on saapunut uusia eläimiä: vuohia, minipossuja ja uusiseelantilaisia kunekune-possuja, helmikanoja, fasaaneja, kyyhkyjä, arapapukaijoja sekä harmaapapukaija Mimmu. Mainio perhekohde, jossa on paljon tekemistä ja nähtävää.

Tutustu tarkemmin:

Olgan farmi

kuvituskuva: sijainti Hanjärventie 11, 47440 Sääskjärvi

Olgan Farmilla tapaat mm. Aasin, lehmän, alpakoita, lampaita, vuohia, pupuja, hevosia ja kanoja.
Osaa eläimistä pääsee tapaamaan lähempää, vaikkapa pikkukilien ja pupujen tarhaan on luvallista mennä.

Farmilla toimii kesäkahvila sekä pieni myymälä. Kahvila on auki koko farmin aukioloajan. 

Tutustu tarkemmin:

Eerolan liikuntapuisto

Sijainti, kuvituskuva Eerolantie 7, 47400 Kausala

Avoinna: 24/7 - omatoimipuisto

Eerolan liikuntapuisto tarjoaa leikkiä ja liikuntaa kaikenikäisille.

Puistosta löytyy modernit ja kattavat varustukset:
juoksuradat liikkumiseen ja lämmittelyyn, Dash Parkour- alue nuorille ja aikuisille, leikkialue sekä Iitti-linna lapsille sekä kuntoilualue kaikenikäisille.

Elementtikuva


NÄHTÄVYYDET

Hiidenvuori

Sijainti, kuvituskuva  Hiidensaarenkuja 41, 47610 Iitti


Hiidensaari ja Hiidenvuori muodostavat merkittävän kansallismaisemakohteen. Vuorelta näkee kauas pitkin vuolasta Kymijokea.

Noin 14 km Iitin Kirkonkylästä pohjoiseen Pyhäjärven Hiidensaaressa kohoaa “Kymenlaakson Koliksi” kutsuttu Hiidenvuori, luonnon muovaama linnavuori. Hiidenvuoren huippu kohoaa yli 60 metrin korkeuteen Kymijoen pinnasta halliten maisemaa.

Jääkauden pyöristämät ja silottamat pinnat, pystyjyrkänteet sekä luoteislaidan halkeama tekevät vuoresta näyttävän maasto- ja maisemakohteen. Jääkauden jäljiltä levittyy vuoren länsityvellä hiekkainen kangas.


Hiidenvuori kartalla:

 

Kalliomaalaukset

Konnivesi, Iitti
N=6777273 E=455523

Etelän Kuusamoksi mainitulla Pohjois-Iitin Haukkaselän muinaismaisema-alueella on arvokkaan luonnon lisäksi kolme kivikautista kalliomaalausta. Kivikautisia asuinpaikkoja on löydetty Iitistä mm. Vuolenkoskelta ja Lyöttilästä. Lisäksi on löydetty hautakalmistoja, kiviröykkiöhautoja ja uhrikiviä, joista parhaiten tunnetaan Perheniemen ja Tapolan uhrikivet.

Kuvassa oleva Iitin Konniveden Haukkavuoren laukkaavaa hirveä esittävä kalliomaalaus on paras liikkuvaa eläintä esittävä kuva maamme kalliotaiteessa. Konnivedellä on melko lyhyiden etäisyyksien päässä kolme kalliomaalausta: Haukkavuori, Rautakannanvuori ja Karhusaari

 

Konnivesi kartalla:

 

Mäkisenmäen Arboretum

Sijainti, kuvituskuva  Pohjanlahdentie 1, 19160 Huutotöyry

Mäkisenmäen Arboretum on nuori 8 hehtaarin rakenteilla oleva puulajipuisto Iitin Koskenniskassa, Jussilan (Mäkisen) suvun tilalla, Pohjanlahdentien varrella.

Arboretumin kasvit sijaitsevat satunnaisesti 3 lohkolla, Pohjanlahdentien molemmin puolin. Kokoelmissamme on harvinaisia ja Suomessa ennennäkemättömiä kasvilajeja.

Vuolenkosken kylältä on matkaa arboretumiin noin 3 km ja Kimolan kanavalta noin 2 km.


Tutustu tarkemmin:

Pieni järvenneito -patsas

kuvituskuva: sijainti Talasvuoren näköalakallio, Mankala, Iitti

Arvostatko Suomen ainutlaatuista järviluontoa ja satavuotista itsenäisyyttä? Olet tullut oikeaan paikkaan.

Pieni Järvineito -patsas on kunnianosoitus edellä mainituille asioille. Nyt voit nähdä satumaisen Järvineidon luonnonkauniilla paikallaan, josta se tähyilee Kettujärven maisemia.


 

Tutustu tarkemmin:


VIERAILUKOHTEET

Iitin ortodoksinen tsasouna

Sijainti, kuvituskuva  Keskikatu 4, 47400 Kausala
(linja-autoaseman läheisyydessä)

Esittelyt:

Liisa Kuningas-Mustonen puh. 0400 423 586
Kristina Leussu puh. 040 5763 560.

Tsasouna on valmistunut syksyllä 2003 ja se on pyhitetty Neitsyt Marian syntymän muistolle. Vuosipäivän praasniekkaa vietetään 8.9.

Tsasounan on suunnitellut rakennusinsinööri Aarre Laiho. Tsasounan rakennutti Iitin ortodoksiapiiri ry.

Koskenniskan kyläkirkko

kuvituskuva: sijainti Vuolenkoskentie 1231 A, 19160 Huutotöyry

Kaunis kyläkirkko on rakennettu kyläläisten toimesta vuonna 1919 jylhän kallion päälle Koskenniskaan. Aikoinaan Koskenniskan Rukoushuone oli Pohjois-Iitissä merkittävä hengellisen toiminnan keskus.

Yli 90 vuotta myöhemmin kyläkirkkomme seisoo yhä jylhänä Sainionmäen päällä. Kirkkorakennus on maalattu uudestaan kauniin sinisävytteiseksi ja on saanutkin osakseen myönteistä huomiota.


Tutustu tarkemmin:

 

Iitti Golf

Sijainti, kuvituskuva  Iitintie 684, 47400 Kausala

Tule ja koe ihanan idyllinen Niskaportti, hiljenny maalaismiljööhön ja nauti rennosta ilmapiiristä. Perheystävällinen klubikenttä antaa haastetta kaiken tasoisille pelaajille.

Niskaportin 18-reikäinen (par 72) kenttä on kahden vesistön välissä sijaitsevan perinnetilan idylliseen maisemaan suunniteltu osakekenttä.

Kesäkahvila palvelee koko kesäkauden kaikkia vierailijoita. Ota kuppi kuumaa tai tuopponen kylmää ja paistattele seudun aurinkoisimmalla terassilla.

Tutustu tarkemmin:

KymiRing Oy

kuvituskuva: sijainti KymiRing, 47400 KymiRing

KymiRing on Pohjois-Euroopan ainoa FIM:n ja FIA:n korkeimmat vaatimukset täyttävä rata.

Tällä 180 hehtaarin alueella voidaan järjestää kansainvälisiä moottoriurheilu- ja muita suurtapahtumia. KymiRingillä on myös Euroopan parhaimmat harjoittelu- ja koulutuspuitteet.

Moottoriurheilutoiminnalle suunniteltu kokonaisuus koostuu noin 4,6 kilometriä pitkästä asfaltoidusta kansainvälisesti luokitellusta moottoriradasta, jonka yhteyteen kuuluu rallicrossrata. Lisäksi alueelle toteutetaan kartingrata sekä motocross-, speedway- ja endurorata. Alueella voidaan harjoitella kokonaisvaltaisesti eri moottoriurheilulajeja sekä järjestää kilpailuja.

KymiRingin alueelle toteutetaan Suomen suurin tapahtumakenttä erilaisten kulttuuri- ja urheilutapahtumien järjestämiseen. Lisäksi alueelle tulee asfaltoitua kenttäaluetta, missä voidaan järjestää messuja tai näyttelytilaisuuksia.


Tutustu tarkemmin:

Ring Race Club ry

Sijainti, kuvituskuva  Tapahtumat KymiRingillä;
Kymentie 748, 47400 Iitti

Vauhtia ja turvallisia tilanteita!

Ring Race Club toimii moottoriurheilun 2- että 4-pyöräisten parissa. Clubi tekee tiivistä yhteistyötä KymiRingin ja muiden toimijoiden kanssa.

Yhdistys edistää moottoriurheilua ja kasvattaa moottoriurheiluharrastusta, osallistuen liikenneturvallisuuskasvatukseen, auttaen jäsenistöä pysyvään harrastustoimintaan moottoriurheilun parissa.

Koko perheelle vauhdikkaita ja turvallisia tapahtumia moottoriurheilun parissa KymiRingillä.

Tule mukaan toimintaan, kehttämään ja rakentamaan KymiRingillä toimivaa Iittiläistä moottorikerhoa!

Tutustu tarkemmin:

 

Perheniemen evankelinen opisto

Sijainti, kuvituskuva  Opistontie 15 b, 47450 Iitti

Perheniemen opisto on vuonna 1924 perustettu vapaan sivistystyön alan koulutusta tarjoava kansanopisto. Lisäksi opisto järjestää täydennyskoulutusta kirkollisten sekä sosiaali- ja terveysalojen työntekijöille.

Palveluihin kuuluvat myös tilavuokra-, majoitus- ja ruokapalvelut. 

Tutustu tarkemmin:

 

Radansuun ryhmäpuutarhayhdistys

kuvituskuva: sijainti Pohjanmäentie 101, 47400 Kausala

Alue on vuokrattu Iitin kunnalta. Mökkejä on 41 valmiina ja 9 kpl vapaita tontteja. Noin 35m2:n mökeissä on mukavuudet. Mökeillä voi käydä ympäri vuoden. Alueella on yhteiskäyttöön tarkoitettu Mäntypirtti, grillikatos, pelikenttiä, laavu ja nuotiopaikat. Venepaikat ja kalastusoikeudet Kirkkojärven rannalla kuuluvat kaikille. Mökkiläisiksi hyväksytään kaikki suomalaiset ympäri maatamme.

Tutustu tarkemmin: