Etusivu > Näe ja koe > Tapahtumat

TAPAHTUMAT

Iitin musiikkijuhlat

Sijainti, kuvituskuva  IITTI

5.8. - 8.8.2021,
mikäli koronarajoitukset sen sallivat.

Vuodesta toiseen Iitin musiikkijuhlilla esiintyy kotimaisia sekä kansainvälisiä musiikin ammattilaisia ja nousevia tähtiä. Solisteja, orkestereita, kapellimestareita ja säveltäjävieraita. Juhlat huipentuvat pianonkantoon Hiidenvuoren muinaislinnapaikalle ja perinteiseen keskiyön konserttiin.

16. - 19. kesäkuuta pidettäväksi aiottu Iitin musiikkijuhlat siirtyy elokuulle. Viidenkonsertin kokonaisuus on tarkoitus toteuttaa 5.8. - 8.8., mikäli koronarajoitukset sen sallivat.

Kesäkuun ohjelmaan sisältyneet Verlan tehdasmuseon konsertit, joissa esiintyvät näyttelijä-laulaja Taneli Mäkelä ja Iitin festivaaliorkesteri, sekä Jukka Perkon yhtyeen konsertti Radalla-klubilla siirtyvät sellaisinaan elokuulle. Myös Hiidenvuoren konsertti aiotaan järjestää, samoin yksi kirkkokonsertti. Näihin konsertteihin jo ostetut liput ovat uusin päivämäärin voimassa edelleen.

Tutustu tarkemmin:

Kesäteatteri

 Museotie 10, 47520 Iitti


Esitykset:

pe 30.7. klo 19:00 ensi-ilta
su 1.8. klo 15:00
ma 2.8. klo 19:00
ke 4.8. klo 19:00

ke 11.8. klo 19:00
to 12.8. klo 19:00
pe 13.8. klo 21:00 yönäytös
su 15.8. klo 15:00

Näytelmä on hyväntahtoinen komedia, jossa papiksi kouluttautunut Aimo palaa maailmanmatkoiltaan takaisin Soramäkeen, pieneen kaupunkiin joka sijaitsee keskisessä Suomessa.Kaupungin elämä soljuu rauhallisesti eteenpäin, kunnes kaupungin ”kerman” korviin kantautuu tieto, että kaupungin tilinpito tullaan tarkastamaan. Soramäessä ei kirjanpito ihan kaikilta osin kestä päivänvaloa...niinpä tilit päätetään hukata tarkastuksen ajaksi.

Aimon saapuminen Soramäkeen aiheuttaa muunkinlaista liikehdintää esim. Millan sydämessä.

Rakkaus, romantiikka ja myös pettäminen tai niiden selvittäminen kuuluvat Aimon työnkuvaan avioliittoneuvonnan kautta, josta syntyy myös monta väärinymmärrystä ja kommellusta. Hääriihän Soramäessä ikuinen kosija puutarhuri Pappa ja hieroja Maija, johon Pappa intohimonsa kohdistaa, sekä Poliisi Yrjö pohtien täydellistä murhaa. Naispoliisi Aune - se klassillinen toinen nainen – jonka luo kyläkauppias Kake melko usein erehtyy, vaikka oma vaimo Anna odottaa miestä kotona. Nuorempaa sukupolvea Soramäessä edustaa Armi, joka asuu isänsä Maalari Renlundin kanssa. Ja kun lopuksi kaupunkiin saapu rikas saksalainen Otto, jolla on maanosto aikeet mielessä niin tästä kaikesta kehkeytyy vyyhti jota meille selvittää omalla tyylillään Suomenhevosruuna Oskari.
 
Soramäkeläiset innostuvat myös välillä laulamaan menneiden vuosien hittejä elävän orkesterin säestämänä: ”Krokotiili rock, Viuhahdus, Kaamea kankkunen, Aikeet arvaan” jne. 
 
Tervetuloa viihtymään pariksi tunniksi


Ohjaaja Markku Kekki
Kuva Kirsi Todd

Tutustu tarkemmin ja osta liput: