Monipuolista asumista
maaseutumaisessa yhteisössä

Iitti on reilun kuudentuhannen asukkaan viehättävä maalaisidyllinen ja elinvoimanen kunta Päijät-Hämeessä. Vain reilun puolentoista tunnin päässä ruuhka-Suomesta löytyy lukuisten pienten järvien ja kallioisten rantojen idylli sekä vertaansa vailla olevia retkeilyreittejä ja luontokohteita. Matka taittuu helposti valtatien ja junanradan kautta tai vesiteitse Kimolan kanavaa pitkin.

Sujuva arki muodostuu hyvistä peruspalveluista, yrittäjämyönteisyydestä ja monipuolisista vapaa-ajanviettomahdollisuuksista.

Tontin varaaminen

Tonttien varausaika on 3 kuukautta, varaajalla on etusija jatkaa varaustaan yhden kerran. Varauksen jatkaminen on tehtävä viimeistään ensimmäisen varauksen viimeisenä päivänä.

Omakotitalotontin varausmaksu 200 €. Varausmaksu hyvitetään tonttikaupan yhteydessä.

Lisätietoja tontin varaamisesta löydät Iitin kunnan verkkosivuilta >>

Ota yhteyttä

Mieleisesi tontin varaaminen käy helposti sähköisellä lomakkeella >>

Sähköisellä lomakkeella voit pyytää lisätietoja mieleisestäsi tontista tai varata sen itsellesi. Ajantasaisen tonttien varaus- ja myyntitilanteen näet tonttitaulukosta.


Hyödyllisiä linkkejä:

Kunnan asuintonttien myynnin periaatteet ja käytännöt >>

Rakennusvalvonta >>

Raketamisen luvat >>


Omakotitalotontit

Koti Kirkonkylän kupeeseen, lähelle luontoa ja järvimaisemia

Haaveiletko oman kodin rakentamisesta Suomen kauneimpana kylänäkin palkitun Kirkonkylän kupeeseen, lähelle kulttuurihistoriallisesti arvokasta aluetta ja järvimaisemia? Sorronniemi ja Pohjanmäki ovat hyviä vaihtoehtoja rauhaa, asumisen väljyyttä ja järvien läheisyyttä rakastaville.

Täällä oma kodin ympärillä on puhdas luonto ja vesistöt aina lähelläsi!

Sorronniemi

Idyllistä asumista Suomen kauneimmassa Kirkonkylässä. Sorronniemen tilavat tontit tarjoavat monipuolisen asumisen maaseutumaisesta miljööstä nauttiville ja omaa rauhaa arvostaville. 

Pohjanmäki

Pohjanmäki on luonnonkaunis asuinalue Radansuussa Kirkkojärven kupeessa.
Omakotitalotontit sijaitsevat lähellä golfkenttää, idyllistä kyläkauppaa, luontopolkuja ja uimarantaa. Alue tarjoaa elämyksiä ja aktiviteetteja arkeen.


Omaan kotiin lähelle kuntakeskusta & hyvien kulkuyhteyksien äärelle

Liikkumisen helppous sekä palveluiden ja liikuntamahdollisuuksien läheisyys ovat osa sujuvaa arkea Ainolan, Länsi-Myllytöyryn ja Mikkolanpellon alueella.

Ainola ja Länsi-Myllytöyry sijaitsevat valtatie 12 varrella, hyvien liikenneyhteyksien ja ulkoilureittien varrella. Mikkolanpellon alue sijaitsee kivenheiton päässä rautatieasemasta. Jos työmatka sujuu pendelöiden, on Mikkolanpellon alue sopiva valinta.

Ainola

Ainola sijaitsee valtatie 12 varrella, sen eteläpuolella ja hyvien ulkoilureittien läheisyydessä. Jos etsit asuinpaikkaa läheltä palveluja ja arjen aktiviteetteja, on Ainola oiva vaihtoehto.

Länsi-Myllytöyry

Länsi-Myllytöyryssä asut valtatie 12 varrella, sen pohjoispuolella. Alue on sopivasti lähellä kaikkea – keskustaajaman palvelut sijaitsevat vain noin kilometrin etäisyydellä, ja aluetta ympäröivät monipuoliset liikuntamahdollisuudet ovat hyödynnettävissä vuoden ympäri.

Mikkolanpelto

Mikkolanpellon alue sijaitsee Kausalan ydinkeskustassa, tasaisella peltomaalla. Mikkolanpellolla kaikki on lähelläsi, mutta pidemmällekin matkalle
pääset helposti.

Kaupat, koulut ja kirjasto sijaitsevat aivan omakotitalotontti alueen tuntumassa, torillekin on matkaa vain noin 300 metriä. Alueelta on matkaa rautatieasemalle vain noin 500 metriä. Jos työmatka sujuu pendelöiden, on Mikkolanpellon alue sopiva valinta.


Vuokra-asuminen

Mukavasti maalla, kätevästi keskustassa!

Mikäli oman kodin rakentaminen ei ole ajankohtaista, tarjoaa Iitin Vuokratalot monen kokoisia vaihtoehtoja vuokra-asumiseen sekä kerros- että rivitaloissa. Iitin Vuokratalot Oy on Iitin kunnan kokonaan omistama yhtiö, jolla on omistuksessaan 26 vuokrataloa, joissa on yhteensä 356 asuntoa.

Iitin Vuokratalot soveltuvat kaikille, jotka haluavat asua kohtuuhintaisissa, huolella hoidetuissa vuokra-asunnoissa yhtä hyvin palvelujen äärellä kuin rauhaisassa ja maalaismaisessa asuinympäristössä. Asuntojen koot vaihtelevat pienemmistä yksiöistä lähes 100 neliöisiin neljän huoneen perhehuoneistoihin.
Myös rakentajat voivat asua rakennusprojektinsa ajan edullisesti vuokra-asunnossa.

Kaikki vuokratalokohteet sijaitsevat Kausalan alueella, kävelyetäisyydellä keskustan ja palveluiden ääreltä. Varsinkin lapsiperheiden tarpeisiin sopivia kolmen huoneen huoneistoja on hyvin saatavilla.

Tutustu vuokra-asuntoihin ja katso yhteystiedot:

www.iitinvuokratalot.fi


Ihastuitko jo Iittiin?

Iitti on sopivasti lähellä. Valtatiet ja junarata vievät nopeasti pääkaupunkiseudulle ja lähikaupunkeihin. Heinola-Kuusankoski-reitin kautta Iitti yhdistyy vesiteitse Järvi-Suomeen.

Ruuhkattomuus ja väljyys helpottavat arkea. Varsinkin lapsiperheet arvostavat kuntakeskuksen läheisyydessä sitä, että päiväkodit, koulut ja harrastusmahdollisuudet ovat helposti saavutettavissa.

Vehreä ja vireä asuinympäristö

Asuitpa sitten missä päin Iittä tahansa, luonto on aina lähelläsi. Lukuisten pienten järvien ja kallioisten rantojen täyteinen idylli tarjoaa hyvän paikan asua juuri omaan elämäntilanteeseesi sopivassa kodissa.

Oma koti voi löytyä läheltä kuntakeskusta palveluiden ääreltä tai rauhalliselta maaseudulta läheltä luontoa ja järvimaisemia.

Sorronniemi ja Pohjanmäki ovat hyviä vaihtoehtoja rauhaa, asumisen väljyyttä ja järvien läheisyyttä rakastaville.

Ainolassa ja Länsi-Myllytöyryssä asut hyvien liikenneyhteyksien varrella ja kuntakeskuksen läheisyydessä. Väjien tonttien lisäksi kunnassa on vastattu jatkuvasti kasvavaan pienempien omakotitalotonttien kysyntään Mikkolanpellon alueella.