Laavuja ja tulentekopaikkoja löytyy luontoreittien varrelta sekä venerannoilta ja rantautumispaikoilta. Iitin laavuille saapuminen käy helposti patikoiden, autolla tai vesiteitse.

Pukkikangas -

  60.886585,26.430887

Varustus:   

Saapuminen:

Pukkikankaan kota ja laavu ovat helppo retkeilykohde koko perheelle. Autolla tulentekopaikalle pääsee helposti. Auton voi jättää pururadan varteen, siitä on vain 200 metrin kävelymatka kodalle.

Patikoiden paikalle pääsee Ravilinnasta lähtevän 10 kilometrin ulkoilureittiä pitkin. Pukkikangas sijaitsee reitin puolivälissä. Myllytöyryn hiihtomajalta kävelymatkaa on noin. 3,5 km.


Kalmusaari -

Kuvituskuvana Kalmusaaren laavu.    60.933144,26.367041

Varustus:  

Saapuminen:

Laavulta ja tulentekopaikalta on hyvät näkymät kirkkojärvelle. Laavun vieressä on puuliiteri, jossa on yleensä polttopuita.  

Kalmusaari on Iitin kunnan omistama pieni saari Kirkkojärvessä, jossa on kunnan ylläpitämä laavu ja veneiden rantautumispaikka. Saareen pääsee joko veneellä tai patikoiden polkuja ja pitkospuita pitkin. Autoilevat voivat jättää auton kätevästi Pohjanmäen venelaiturin parkkipaikalle, josta alkaa opastettu polku Kalmusaareen.

Noin 2 kilometrin reitti, mutta pitkospuut ovat kapeat, joten etenkin pienten lasten kanssa kannattaa olla varovainen.


Hiidensaari -

Hiidensaari ja Hiidenvuori. Kuvituskuvana maisemakuva Hiidenvuorelta.  61.004971,26.436392, Hiidensaari, Iitti.

Varustus:   

Saapuminen:

Hiidensaari ja Hiidenvuori muodostavat merkittävän kansallismaisemakohteen. Saaressa on runsaasti polkuja ja saaren itäinen osa on luonnonsuojelualuetta. Hiidensaaressa voit retkeillä patikoiden polkuja ja teitä pitkin. Puiset portaat vievät 60 metrin korkeuteen Hiidenvuoren laelle, josta näkee kauas pitkin vuolasta Kymijokea. Taukopaikka sijaitsee Hiidensaaren retkisatamassa.

Retkeilykohteessa vieraillaan paljon ympäri vuoden.

Paikkaa ylläpitää Kymenlaakson virkistysalueyhdistys ry


Vasikkasaari -

Vasikkasaari. Kuvituskuva

  61.135208,26.144220

Varustus:  

Saapuminen:

Vasikkasaaren virkistysalue sijaitsee Konniveden eteläpäässä Heinola – Kymijoki melontareitin varrella. Paikka soveltuu etenkin vesillä liikkuvien retkikohteeksi. Laiturissa on kaksi peräpoijua. Saareen pääsee vain vesitse.Talvella kohteeseen pääsee vain hiihtäen tai lumikengillä, mutta muistattehan varoa heikkoja jäitä.

Virkistysalueelta löytyy taukokatos, jossa on muurikalla varustettu tulisija ja yöpymiseen soveltuvat penkit. Polttopuita löytyy liiteristä.

Paikkaa ylläpitää Kymenlaakson virkistysalueyhdistys ry


Veteraanimaja -

  Sitikkalantie 107, 47400 Kausala

Varustus:

Saapuminen:    

Helppo ja tasainen maasto. 

Iitin kunnan omistama Veteraanimaja sijaitsee Jokuessa, viitisen kilometriä Kausalasta Lahteen päin. Veteraanimajan vieressä on laavu ja nuotiopaikka. Rannassa on veneenlaskuluiska ja laivalaituri. Laavun seinän vieressä on polttopuita.

Veteraanimajalle pääsee helposti autolla ja veneellä ja myös patikoiden tai pyöräillen.

Majan saunat ja ranta toimivat myös suosittuna avantouintipaikkana.


Tapolan rantautumispaikka -

 N=6756956.467, E=455860.656

Varustus:

Saapuminen:

Tapolassa on rantautumispaikka metsän sisällä, jossa on nuotiopaikka, vessa ja liiteri. Paikka on erinomainen rauhallista paikkaa ja omaa rauhaa kaipaaville.

Rantautumispaikalle pääsee soutuveneellä sekä tietä pitkin autolla. Laituri on pieni ja veden syvyys matalahko, joten tänne ei voi rantautua isoilla veneillä.


Savion rantautumispaikka -

  N=6766912.684, E=453086.584

Varustus:

Saapuminen:  

Rauhaa kaipaaville hieman syrjässä sijaitseva ja vähäisemmällä käytöllä oleva rantautumispaikka on Saviolla, kymen käänteen paikkeilla. Tie sinne kulkee navettojen taustojen kautta. Pääset sinne myös vesitse.Rantautumispaikalla on laavu, nuotiopaikka ja vessa.

Paikkaa hoitaa kunnan palkkaama yrittäjä, joka tuo sinne vuosittain pari mottia polttopuita.


Kuoppaniemi -

  Kuoppaniementie 35, 47520 Iitti

Varustus:

Saapuminen:   

Iitin Kirkonkylässä Kuoppaniemen vierasvenelaiturilla ja venerannassa on laavu, nuotiopaikka ja vessa.

Rannasta voit ihailla teräsrakenteista Virran siltaa, joka on valmistunut vuonna 1964. Paikka on osakaskunnan hoidossa, joka pitää siellä myös venepaikkoja. He hankkivat laavulle myös polttopuut.

Kuoppaniemen veneranta on lähellä Iitin kirkonkylän suosittuja kesäkohteita ja nähtävyyksiä:
550 m > Iitin kirkko – historiallinen nähtävyys
600 m > Kirkonkylän kylätalon kesäkahvila. Tarjolla maittavia leivonnaisia, virvokkeita ja tiloissa järjestetään vaihtuvia taidenäyttelyjä.
650 m > Jäätelökioski
1 km > Kesäteatteri ja kotiseutumuseo