Etusivu > Syö & juo

Kahvilat

Kirkonkylän kesäkahvila

Sijainti, kuvituskuva Kymentaantie 1, 47520 Iitti

Kirkonkylän kylätalossa toimii kesäkaudella järjestöjen ylläpitämä kesäkahvila ja näyttelytiloissa on vaihtuvia taidenäyttelyitä. Kesäkahvila- ja taidenäyttelytoiminnan koordinoimisesta vastaa kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

Varauduthan vierailullasi myös käteismaksun mahdollisuuteen, kaikilla yhdistyksien ylläpitämillä kahvilavuoroilla ei valitettavasti ole mahdollisuutta korttimaksuihin.

Tutustu tarkemmin:

 

Iitin rantamakasiini

kuvituskuva: sijainti Sitikkalantie 105, 47400 Kausala

Iitin Rantamakasiini sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Kausalan keskustasta Lahden suuntaan. Kymijoen Leininselän maisemat avautuvat vanhan makasiinin hämärästä valoisalle, veden päälle rakennetulle ulkoterassille. Kahvila- ja anniskelupalvelujen ohella makasiinissa voi ihastella kesäpuodin paikallisia tuotteita, ja makasiinin seinillä tunnelmaa luovat vaihtuvat taidenäyttelyt.

Historiaa huokuvan makasiinin kätköissä ollaan myös tässä ajassa. Vuokrattavana on SUP-lautoja, kajakkeja, inkkarikanootti ja soutuvene. Supventures-yritys järjestää myös ohjattuja tunteja sekä retkiä. Kalastuslupiakin on myynnissä.

 

Kahvila-konditoria Naapantuura

Sijainti, kuvituskuva Kymentaantie 1, 47520 Iitti

Oman leipomon vastapaistetuista, rapeista ja maukkaista tuotteista on voinut nauttia jo vuosien ajan sekä Kausalan että Kouvolan kodikkaissa Naapantuura-kahviloissa ja pullapuodeissa.

Naapantuura Kausalassa on iittiläisten ja ohikulkijoiden herkuttelu- ja välipalakeidas. Kahvilan sisustuksessa saa ihailla Sepon edellisessä ammatissa rikastunutta suunnittelu- ja puunkäsittelytaitoa. Kesäkautena kahvituokio terassin aamuauringossa avaa ihanasti päivän.

Tutustu tarkemmin:

 

Käsityö- ja Kahvitupa PeuranKello

kuvituskuva: sijainti Vuolenkoskentie 1153, 19160 Huutotöyry

Kahvila ja puoti Peurankello kutsuu sinut pysähtymään uniikkiin tunnelmaan Vuolenkosken kylänmäelle. Menneen ajan havina huokuu uutta elämää vanhan sekatavarakaupan miljöössä. Tunnelma on yhtä aikaa kuin pala pysäytettyä historiaa ja kuitenkin eläväinen.

Vanha kauppa tarjoilee elämyksen, johon kannattaa pysähtyä niin kahvihampaan kolotuksen vuoksi, kuin tuliais- ja lahjatarpeidenkin tähden. Leivonnaiset ovat tuoreita, lähiseudun antimia suosien valmistettu ja kuin kotiuunista tulleita. Olipa sitten pikkuhiukoon suolapalan tarpeessa tai herkkullisen paakelssin kaipuussa, löytyy varmasti jotakin mieluista. Vaikka kahvivaraksi mukaan vietäväksi.

 

Kahvila Koskipannu

Sijainti, kuvituskuva Vuolenkoskentie 1427, 19160 Huutotöyry

Kahvila ja leipomomyymälä Koskipannu Vuolenkoskella. Meiltä löydät leipomo Ruisranteen leipiä sekä suolaisia ja makeita herkkuja kotiin viemisiksi tai paikan päällä nautittaviksi. 

Sähköposti: koskipannu@gmail.com,

Tutustu tarkemmin:

 

Ravintolat

Kartanoravintola Balladi

Sijainti, kuvituskuva Uimarintie 1, 47400 Kausala

Rennon tyylikäs ja avara 100-paikkainen Ravintola Balladi terasseineen sijaitsee Radalla Resortin uudistuneessa kartanossa, Urajärven rannalla. À la carte- ja tilausravintola tarjoaa mutkattomia makuja läheltä ja kaukaa, joko ravintolassa nautittuna tai mukaan otettuna.

Tutustu tarkemmin:

 

Vanha Sampo

kuvituskuva: sijainti Sitikkalantie 105, 47400 Kausala

Ravintola Vanha Sampo toimii lounas - ja tilausravintolana. Lounaspöytämme koostuu runsaasta salaattipöydästä, päivän keitosta ja kahdesta lämpimästä pääruuasta lisukkeineen. Ruokajuomista, itse leivotusta leivästä ja vasta jauhetusta jälkiruokakahvista sekä pikkumakeasta.

Meiltä on mahdollista tilata myös suurempia määriä ruokaa, esimerkiksi myymme päivän kotiruokaa litroittain tai kiloittain. Toivoisimme etukäteistilausta isompiin määriin. Meiltä saa myös paikanpäällä leivottuja kahvileipiä sekä pikkusuolaista. Myymme myös leivonnaisia ulos ennakkotilauksesta.

Valmistamme ruuat hyvistä ja laadukkaista raaka-aineista sekä ennen kaikkea ripauksella rakkautta.

  

Pizzeria Rehtori

Sijainti, kuvituskuva Hanjärventie 1, 47440 Sääskjärvi

Kun Olga ja Tuukka Temonen muuttivat Iitin Sääskjärvelle vanhalle Marttilan tilalle vuonna 2005, löysi Olga aitan perältä vanhan taikinatiinun. Sen reunoilla oli kuivunutta, vanhaa hapanleivän juurta. Olga elvytti kuivuneen juuren eloon.

Vasta vuosia myöhemmin hän tajusi, että tähän juureen leivottu pitsa on erityisen herkullista. Näin heräsi ajatus omasta pizzeriasta. Kun Marttilan naapurissa sijaitseva vanha kansakoulu siirtyi Temosten omistukseen, oli suunnitelma selvä: Tämä taikina tarvitsee oman pizzerian!

Rehtorin pizzataikina leivotaan tähän vanhaan juureen vähintään 36 tuntia ennen paistamista. Juuri paitsi maustaa pizzan herkulliseksi, myös kohottaa sen, joten Rehtorin pizzojen valmistuksessa ei käytetä lainkaan hiivaa.

Rehtorissa tarjotaan maailman ainutta iittiläisnapolilaista pizzaa. Pizzojen taikinajuuri on Marttilan tilan peruja, mutta se paistetaan aidossa italialaisessa puulämmitteisessä Ambrogi Forni -pizzauunissa.

Ravintolan listalta löytyy myös alkupaloja, pastaa sekä tietenkin jälkiruokia ja kahveja.

Pizzeria Rehtori siirtyy kesäaikaan 16. toukokuuta, ja on avoinna tiistaista lauantaihin klo 11–19. Pöytävaraus on suositeltava etenkin iltaisin ja viikonloppuisin.

Tutustu tarkemmin:

 

Tilausravintola Ketunleipä

Sijainti, kuvituskuva Kaitalantie 323, 47490 Mankala

Ravintolamme Ketunleipä tarjoaa mahtavat puitteet ja maistuvat tarjoilut perhejuhliin, kokouksiin ja teemapäiviin. Katettu terassimme jatkaa juhlatilaa, joten juhlimaan mahtuu isokin ryhmä.

Tutustu tarkemmin:

 

Lomakivi

kuvituskuva: sijainti Lomakiventie 4A, 47400 Kausala

Lomakivi on Suomen Hostellijärjestön majoituskohde. Tammituvassa on neljä rauhallista kahden hengen majoitushuonetta varustettuna yhteisellä keittiöllä. Talon läheisyydessä on myös aidattu koiratarha. Lemmikit ovat meille tervetulleita, toivomme niistä ilmoitusta etukäteen. Lomakiven lähellä, kävelymatkan päässä, on monia patikointireittejä, Radansuun kyläkauppa ja uimaranta.

Maatilan päärakennuksessa, vuodelta 1868, on tarjolla aamupalaa ja ateriapalveluja tilauksesta. Maistuvat ateriat ja juhlaruuat valmistamme lähellä tuotetuista raaka-aineista. Tässä pitotalossa on käytettävissä kokoustilat, jossa vietetään perhejuhlia, sukutapaamisia ja koulutuspäiviä.

  

Pitopalvelut

Tiltujen pesti- ja pitopalvelu

Sijainti, kuvituskuva  Longantie 46, 47310 Haapakimola

Tiltujen Pesti- ja Pitopalvelun kotipaikka on Iitin Haapakimolassa.
Yrityksen omistavat Merja Pekkala ja Merja Lonka.
Pitopalvelu on toiminut vuodesta 1994 alkaen.
Olemme perinteinen pitopalveluyritys, järjestämme tilaisuudet asiakkaan osoittamassa paikassa.
Toimimme pääasiassa Kouvola – Lahti – Helsinki – sektorilla.

Tutustu tarkemmin:

 

Tmi Virpi Petäjämäki

kuvituskuva: sijainti Sampolankuja 24, 47400, Kausala

Pitopalvelu

Anniskeluravintolat


 

Pub Mesta

kuvituskuva: sijainti Merrankuja 1, 47400 Kausala

Tunnelmallinen pub pizzeria jossa on iloinen ja ystävällinen palvelu.

Tutustu tarkemmin:

Huoltoasemat

Kausalan Matkakeidas Oy

Sijainti, kuvituskuva  Sitikkalantie 5, 47400 Kausala

Meiltä löydät seuraavat palvelut:
- Aamiainen noutopöydästä joka päivä klo.6-9.30
- Herkullinen noutopöytä joka päivä klo. 10.30-17.00
- Mahtavat ala carte annokset
- Hesburger palvelee 10-23
- Kotipizza palvelee 11-22
- Myymälä
- Laadukkaat Nesteen polttoaineet ja autotarvikkeet
- Sähköauton latauspiste
- Pankkiautomaatti
- Perävaunun vuokraus

Tutustu tarkemmin:

 

ABC Kausala

kuvituskuva: sijainti Hallitie 1, 47400 Kausala

Kymen Seudun Osuuskauppa
Kymen Seudun Osuuskauppa, eli KSO, palvelee sinua Kymenlaaksossa.
KSO:lla on yli 86 000 asiakasomistajaa ja työllistämme yli 1 600 eri alojen ammattilaista.

Pitopalvelu