Etusivu > Syö & juo

Kahvilat

Kirkonkylän kesäkahvila

Sijainti, kuvituskuva Kymentaantie 1, 47520 Iitti

Kirkonkylän kylätalossa toimii kesäkaudella järjestöjen ylläpitämä kesäkahvila ja näyttelytiloissa on vaihtuvia taidenäyttelyitä. Kesäkahvila- ja taidenäyttelytoiminnan koordinoimisesta vastaa kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

Varauduthan vierailullasi myös käteismaksun mahdollisuuteen, kaikilla yhdistyksien ylläpitämillä kahvilavuoroilla ei valitettavasti ole mahdollisuutta korttimaksuihin.

Tutustu tarkemmin:

 

Iitin rantamakasiini

kuvituskuva: sijainti Sitikkalantie 105, 47400 Kausala

Jokuen venevalkamassa, Kausalan Veteraanimajan välittömässä läheisyydessä sijaitseva, kulttuurihistoriallisesti arvokas, makasiinirakennus avasi ovensa yleisölle kesäkahvilana ja kesätoimintakeskus Iitin Rantamakasiinina kesällä 2020.
Iitin rantamakasiinin katon alta löytyy joukko paikallisia toimijoita. Kesällä 2021 rantamakasiinilla toimii Jokivarren rantakahvila, rento kesäkahvila, jossa kahvinsa voi nauttia veden päällä olevalla terassilla.

Rantakahvilan lisäksi palveluitaan tarjoaa Supventures, jonka kautta voi vuokrata SUP-lautoja, kalastus- ja soutuvenettä sekä kylpypaljua. Supventures järjestää myös SUP-retkiä lähivesille. Rantamakasiinilta voi ostaa myös kalastuslupia alueen vesistöön sekä vuokrata Iitin latu ry:n intiaanikanoottia ja kajakkia. Rantamakasiinin katon alla toimii myös hurmaava, sisustustuotteita ja huonekaluja tarjoava kesäpuoti sekä taidegalleria, jossa nähdään useita näyttelyitä kesän aikana. Iitin rantamakasiini vuokraa myös lähistöllä sijaitsevaa rantasaunaa, leirintäpaikkoja sekä Veteraanimajan kokous- ja saunotiloja.

 

Kahvila-konditoria Naapantuura

Sijainti, kuvituskuva Kymentaantie 1, 47520 Iitti

Oman leipomon vastapaistetuista, rapeista ja maukkaista tuotteista on voinut nauttia jo vuosien ajan sekä Kausalan että Kouvolan kodikkaissa Naapantuura-kahviloissa ja pullapuodeissa.

Naapantuura Kausalassa on iittiläisten ja ohikulkijoiden herkuttelu- ja välipalakeidas. Kahvilan sisustuksessa saa ihailla Sepon edellisessä ammatissa rikastunutta suunnittelu- ja puunkäsittelytaitoa. Kesäkautena kahvituokio terassin aamuauringossa avaa ihanasti päivän.

Tutustu tarkemmin:

 

Käsityö- ja Kahvitupa PeuranKello

kuvituskuva: sijainti Vuolenkoskentie 1153, 19160 Huutotöyry

Kahvila ja puoti Peurankello kutsuu sinut pysähtymään uniikkiin tunnelmaan Vuolenkosken kylänmäelle. Menneen ajan havina huokuu uutta elämää vanhan sekatavarakaupan miljöössä. Tunnelma on yhtä aikaa kuin pala pysäytettyä historiaa ja kuitenkin eläväinen.

Vanha kauppa tarjoilee elämyksen, johon kannattaa pysähtyä niin kahvihampaan kolotuksen vuoksi, kuin tuliais- ja lahjatarpeidenkin tähden. Leivonnaiset ovat tuoreita, lähiseudun antimia suosien valmistettu ja kuin kotiuunista tulleita. Olipa sitten pikkuhiukoon suolapalan tarpeessa tai herkkullisen paakelssin kaipuussa, löytyy varmasti jotakin mieluista. Vaikka kahvivaraksi mukaan vietäväksi.

 

Ravintolat

Kartanoravintola Balladi

Sijainti, kuvituskuva Uimarintie 1, 47400 Kausala

Rennon tyylikäs ja avara 100-paikkainen Ravintola Balladi terasseineen sijaitsee Radalla Resortin uudistuneessa kartanossa, Urajärven rannalla. À la carte- ja tilausravintola tarjoaa mutkattomia makuja läheltä ja kaukaa, joko ravintolassa nautittuna tai mukaan otettuna.

Tutustu tarkemmin:

 

Vanha Sampo

kuvituskuva: sijainti Sitikkalantie 105, 47400 Kausala

Ravintola Vanha Sampo toimii lounas - ja tilausravintolana. Lounaspöytämme koostuu runsaasta salaattipöydästä, päivän keitosta ja kahdesta lämpimästä pääruuasta lisukkeineen. Ruokajuomista, itse leivotusta leivästä ja vasta jauhetusta jälkiruokakahvista sekä pikkumakeasta.

Meiltä on mahdollista tilata myös suurempia määriä ruokaa, esimerkiksi myymme päivän kotiruokaa litroittain tai kiloittain. Toivoisimme etukäteistilausta isompiin määriin. Meiltä saa myös paikanpäällä leivottuja kahvileipiä sekä pikkusuolaista. Myymme myös leivonnaisia ulos ennakkotilauksesta.

Valmistamme ruuat hyvistä ja laadukkaista raaka-aineista sekä ennen kaikkea ripauksella rakkautta.

  

Tilausravintola Ketunleipä

Sijainti, kuvituskuva Kaitalantie 323, 47490 Mankala

Ravintolamme Ketunleipä tarjoaa mahtavat puitteet ja maistuvat tarjoilut perhejuhliin, kokouksiin ja teemapäiviin. Katettu terassimme jatkaa juhlatilaa, joten juhlimaan mahtuu isokin ryhmä.

Tutustu tarkemmin:

 

Lomakivi

kuvituskuva: sijainti Lomakiventie 4A, 47400 Kausala

Lomakiven ravintolassa avattiin ovi aasialasiten makujen maailmaan toukokuun alussa. Kannustavan palautteen myötä jatkamme avoimia ravintolapäiviä sunnuntaisin kesäkaudella 2021.

  

Pitopalvelut

Tiltujen pesti- ja pitopalvelu

Sijainti, kuvituskuva  Longantie 46, 47310 Haapakimola

Tiltujen Pesti- ja Pitopalvelun kotipaikka on Iitin Haapakimolassa.
Yrityksen omistavat Merja Pekkala ja Merja Lonka.
Pitopalvelu on toiminut vuodesta 1994 alkaen.
Olemme perinteinen pitopalveluyritys, järjestämme tilaisuudet asiakkaan osoittamassa paikassa.
Toimimme pääasiassa Kouvola – Lahti – Helsinki – sektorilla.

Tutustu tarkemmin:

 

Tmi Virpi Petäjämäki

kuvituskuva: sijainti Sampolankuja 24, 47400, Kausala

Pitopalvelu

Anniskeluravintolat

Ravintola Riemuralli

Sijainti, kuvituskuva  Iitintie 2,47400 KAUSALA

Anniskeluravintola


 

Villen Mesta

kuvituskuva: sijainti Toistaiseksi suljettu

Tunnelmallinen pub pizzeria jossa on iloinen ja ystävällinen palvelu.

Tutustu tarkemmin:

Huoltoasemat

Kausalan Matkakeidas Oy

Sijainti, kuvituskuva  Sitikkalantie 5, 47400 Kausala

Meiltä löydät seuraavat palvelut:
- Aamiainen noutopöydästä joka päivä klo.6-9.30
- Herkullinen noutopöytä joka päivä klo. 10.30-17.00
- Mahtavat ala carte annokset
- Hesburger palvelee 10-23
- Kotipizza palvelee 11-22
- Myymälä
- Laadukkaat Nesteen polttoaineet ja autotarvikkeet
- Sähköauton latauspiste
- Pankkiautomaatti
- Perävaunun vuokraus

Tutustu tarkemmin:

 

ABC Kausala

kuvituskuva: sijainti Hallitie 1, 47400 Kausala

Kymen Seudun Osuuskauppa
Kymen Seudun Osuuskauppa, eli KSO, palvelee sinua Kymenlaaksossa.
KSO:lla on yli 86 000 asiakasomistajaa ja työllistämme yli 1 600 eri alojen ammattilaista.

Pitopalvelu