Etusivu > Näe ja koe > Ostospaikat

OSTOSPAIKAT

Iitin käsityöläisten Suvipuoti

Sijainti, kuvituskuva Kymentaantie 1, 47520 Kirkonkylä, IITTI

Avoinna kesällä päivittäin klo 11-17.

Iitin Käsityöläiset ry:n oma Suvipuoti Iitin idyllisellä Kylätalolla on näyteikkuna paikalliseen käsityökulttuuriin ja -taitoon. Pitkän perinteen omaava myymälä antaa mahdollisuuden yhdistyksen jäsenille saada tuotteensa esille.

Suvipuoti palvelee toukokuulla torstaista sunnuntaihin, kesäkuukausina joka päivä ja elokuussa koulujen alun jälkeen taas viikonloppuisin. Aukioloaika on pääsääntöisesti klo 11–17, mutta tilauksesta ja tapahtuma-aikoina palvelemme pidempään.

Suvipuodin tuotevalikoimaan kuuluu eri materiaaleista valmistettuja käsitöitä, kuten tekstiilejä, neuleita, keramiikkaa, lasia, puutöitä, leluja ja kortteja sekä runsas valikoima koruja ja asusteita. Erinomainen paikka lahjaostoksille!

Tutustu tarkemmin:

Peurankello Käsityö- ja Kahvitupa

kuvituskuva: sijainti Vuolenkoskentie 1153, 19160 Huutotöyry

Kahvila ja puoti Peurankello kutsuu sinut pysähtymään uniikkiin tunnelmaan Vuolenkosken kylänmäelle. Menneen ajan havina huokuu uutta elämää vanhan sekatavarakaupan miljöössä. Tunnelma on yhtä aikaa kuin pala pysäytettyä historiaa ja kuitenkin eläväinen.


Vanha kauppa tarjoilee elämyksen, johon kannattaa pysähtyä niin kahvihampaan kolotuksen vuoksi, kuin tuliais- ja lahjatarpeidenkin tähden. Leivonnaiset ovat tuoreita, lähiseudun antimia suosien valmistettu ja kuin kotiuunista tulleita. Olipa sitten pikkuhiukoon suolapalan tarpeessa tai herkkullisen paakelssin kaipuussa, löytyy varmasti jotakin mieluista.  Vaikka kahvivaraksi mukaan vietäväksi.

Putiikin puolelta löydät lähialueen käsityöläisten tuotteita niin arjen käyttöön kuin lahjaksikin. Tuotevalikoima on laaja: nahkatuotteista (mm. lentäjän hatut) puusepän tuotteisiin, räsymattoihin ja lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin, kuten Vuolenkosken vehnämyllyn jauhoihin, Mooseksen Viljan spelttiin ja hunajaan.

Tutustu tarkemmin:

 

Iitin maatilatori

Sijainti, kuvituskuva Kymenrannantie 1, 47400 Kausala

Vanhaan navettaan jo yli 30 vuotta sitten perustettu Iitin maatilatori on suomalaisten lähi- ja pientuottajien ja kädentaitajien tuotteiden aarreaitta. Liha- ja kalatuotteet, leivonnaiset, monet muut herkut, luonnonkosmetiikka, kotimainen design sekä lähileipureiden kahvilapalvelut tarjoavat monipuolisen käyntielämyksen. Tapahtumia ja Farmipäiviä järjestetään ympäri vuoden, ja lapsille on aina jotakin kivaa ohjelmaa – kesällä pihapiiristä löytyy pupuja.

Uutuutena on Iitti-bike -sähköpyörävuokraus, ja maatilatorilta löytyy nyt myös Welcome cyclist – Tervetuloa pyöräilijä -tunnus.

Tutustu tarkemmin:

 

Myllylän kansakoulu, pajamyymälä

kuvituskuva: sijainti Riutanpääntie 11, Perheniemi

Perheniemessä Iitissä, Myllylän vanhalla kansakoululla asuvat ja työskentelevät muotoilija Perttu Rista ja taiteilija Paula Noponen. Koululla on kaunis puutarha sekä hyötypuutarha. Myllylän kansakoulun herkulliset ja luonnonmukaisesti tuotetut valkosipulit tunnetaan jo laajalti.

Tutustu tarkemmin:

Iitin imarre

Sijainti, kuvituskuva Kauppakatu 18, 47400 Kausala

Ammattitaitoinen, tunnelmallinen ja persoonallinen täyden palvelun kukkakauppa Kausalassa, sekä kevätkaudella pieni puutarhapuoti Iitin kirkonkylällä.

Tutustu tarkemmin:

 

Iitin Imarre puutarhapuoti

kuvituskuva: sijainti Iitintie 823, 47520 Iitti

Kotoisa pieni puutarhapuoti Iitin Kirkonkylällä.
Meiltä puut, pensaat, perennat ja kesäkukat. Ihanat yrtit ja vihannesten taimet luomuna, sekä keväällä istukassipuleita ja siemenperunoita. Valikoimissamme myös mullat ja lannoitteet.

Tutustu tarkemmin:

Mäkisen taimisto

Sijainti, kuvituskuva Pohjanlahdentie 1, 19160 Huutotöyry

Mäkisenmäen Taimisto on pieni taimisto Pohjanlahdentien varrella Iitin Koskenniskassa.

Taimistolla kasvatamme peruslajikkeiston lisäksi paljon erikoisia kasveja, kuten monenlaisia metsäpuiden erikoismuotoja.

Taimitarhan puolella lisätään myyntiin peruslajikkeiston lisäksi paljon harvinaisia puuvartisia kasveja.


Tutustu tarkemmin:

 

Naukion kukka

kuvituskuva: sijainti Kauppakatu 10, 47400 Kausala


Tutustu tarkemmin:

Mukulan tila

Sijainti, kuvituskuva Mukulantie 49, 47540 Iitti 

Luomumansikoita ja tilapuodin tuotteita saa Iitin Lyöttilästä vanhan perinnemaatilan pihapiiristä. Perhetilamme sijaitsee sujuvien reittien varrella, 3 km Iitin kirkonkylältä. Luomumansikkamme viljellään puhtaasti maata ja ympäristöä vaalien, lähdevedellä kastellen ja rakkaudella hoitaen. Satokaudella 500 g:n mansikkarasioita on saatavissa aukioloaikojen mukaan, 5 kg:n laatikot ennakkovarauksella. Valmiiksi poimittujen mansikoiden lisäksi on itsepoimintaa.

Muina tuotteina on mm. omalta tilaltamme kerättyä hunajaa, tilamme inspiroimana suunniteltuja pellavaliinoja sekä pieniä määriä puutarhamme muita kasviksia sadon mukaan. Perinnetilaan voi tutustua käynnin yhteydessä tai varaamalla siihen erikseen aikaa; esittelemme viljelyksiä, rantamaisemaa, esineistöltään alkuperäistä aittaa, pajaa sekä luomun periaattein hoidettavaa keittiöpuutarhaa. Pihapiirissä lasten lelut ja aktiviteetit ovat käytettävissä.

Lyöttilän maakunnallisesti arvokkaat maalaismaisemat kutsuvat kesäajelulle autolla tai vaikka pyöräillen. Tilapuotimme välittömään läheisyyteen pääsee autolla ja puotiin on esteetön pääsy.

Vastuullisuus on toimintamme keskeisimpiä arvoja. Luomumerkki on tae tuotteidemme puhtaudesta. Marjamme kasvatetaan puhtaasti ilman torjunta- tai muita kemiallisia aineita makuun ja ravinteikkuuteen panostaen. Luonnon ja läheisen Urajärven puhtaus ovat meille kunnia-asia.

Tilamme maltillinen mittakaava mahdollistaa työtekijöiden yksilöllisen kohtaamisen, ja pyrimmekin tarjoamaan parhaita mahdollisia työkokemuksia niin paikallisille aikuisille kuin nuorille. Perinnetilan rakennuksia ja ympäristöä hyödyntäen emme ole joutuneet rakentamaan uutta, vaan kiertotalouden periaattein hyödynnämme olemassa olevaa perinteitä kunnioittaen.

Satokauden etenemisestä, aukioloajoista, uusista tuotteista sekä tapahtumista tiedotamme verkossa.

Tutustu tarkemmin: