Etusivu > Näe ja koe > Aktiviteetit

VESILLÄ LIIKKUVILLE

Kalastus

Iitin kohdalla Kymijoki taipuu monelle mutkalle ja pullistuu järviksi, jotka tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia mukaviin vesiharrastuksiin, kalastukseen ja retkeilyyn.

Tutustu Kymijoen vesistöihin ja ympäristöön:
www.ymparisto.fi

Lue lisää kalastusluvista: www.salpausselankalatalousalue.fi

SUP

kuvituskuva: sijainti Sitikkalantie 105, 47400 Kausala

Supventures on Iitin Jokuen Veteraanimajan ja Radansuussa sijaitsevan Hotel Radalla yhteydessä toimiva SUP-lautoja, vene-, kalastus- ja retki- ja palveluja toteuttava elämyksellinen perheyritys. Supventuresin kautta voi vuokrata SUP-lautoja, kalastus- ja soutuvenettä sekä kylpypaljua.

Supventures järjestää myös SUP-retkiä lähivesille. Rantamakasiinilta voi ostaa myös kalastuslupia alueen vesistöön sekä vuokrata Iitin latu ry:n intiaanikanoottia ja kajakkia

 

Tutustu tarkemmin:

Uimapaikat

Kunnalla on yksi yleinen uimaranta (Urajärven uimaranta) ja viisi pientä uimapaikkaa eri puolilla Iittiä:

Urajärven uimaranta: Uimarintie 7, Radansuu

Lyöttilän uimapaikka: Uimarannantie 34, Lyöttilä

Huutotöyryn uimapaikka: Vuolenkoskentie 1476, Huutotöyry

Hiisiöisten lammin uimapaikka: Tapolantie 58 C, Mankala

Tuulispään uimapaikka: Maakansantie 211 Sääskjärvi

Kaikilla rannoilla on kelluva ponttoonilaituri, pukukopit ja kompostivessa.

Urajärven uimarannalla on vesivessa miehille ja naisille ja uimarannan yhteydessä on lasten leikkipaikka, beach volley -kenttä, matonpesupaikka, vierasvenelaituri ja veneiden laskuluiska. Uimarannan vieressä on lisäksi Iitin jousiampujien jousiammuntakenttä.

Sauna & avanto

kuvituskuva: sijainti Sitikkalantie 107, 47400 Kausala

Kunnan uinnit jatkuvat 1.6.-30.9.2023 keskiviikkoisin 17-21.00 – näihin uinteihin kortit ladataan kirjastolta.

Lisäksi kesällä 2023 testataan maanantai-iltaisin ”Hiljaista saunavuoroa”. Maanantain hiljaista saunavuoroa testataan osana Rantamakasiinin toimintaa, jolloin kyseistä vuoroa ei voi maksaa uimakortilla, vaan kertamaksuna, joka on summaltaan sama kuin kunnan kertamaksut (normaalihinta 8 euroa, opiskelijat/eläkeläiset/työttömät/alle kouluikäiset 6 euroa). Sauna-aika ko. maksulla on kaksi tuntia.

Kesällä on siis tarjolla kaksi eri vuoroa:

Kunnan yleinen vuoro keskiviikkoisin klo 17-21 (voi osallistua kortilla) sekä
Rantamakasiinin kesäuinti ja hiljainen sauna maanantaisin klo 17-21 (vain kertamaksulla makasiinille).


Katso hinnasto kunnan verkkosivuilta

Ohjeita Veteraanimajan käyttäjille (pdf)


MAALLA HARRASTAVILLE

Golf

  Iitintie 684, 47400 Iitti

Iitin Radansuun kauniissa maalaismaisemassa ja Kymijoen sekä Urajärven kainaloissa sijaitseva Iitti Golf on täysimittainen 18-reikäinen rata kahvilapalveluineen. Golfkierroksen par on 71. Iitti Golfiin on helppo tutustua, sillä harjoitusalueet eli range, lähipelialue ja harjoitusviheriö ovat vapaassa käytössä. Range toimii poletein ja pankkikortin lähimaksupäätteellä. Pelivälineetkin voi tarvittaessa vuokrata kahvilan aukioloaikoina. Golfkierrokselle voi vuokrata golfauton tai sähköisen golfbägikärryn.

Tutustu yritykseen ja varaa aktiviteetit:Frisbeegolf

Iitissä on kaksi frisbeegolfrataa, joista molemmat sijaitsevat Kausalassa.

9 -väyläinen rata sijaitsee Iitin yläkoululla osoitteessa Koulukatu 20

18 -väyläinen metsärata, Iitti DiscGolfPark, Myllytöyryssä osoitteessa Hiihtäjäntie 12

18-väyläinen rata sijaitsee Hiihtomajan maastossa, josta lähtee myös ulkoilureittejä. Rata sijaitsee osittain ulkoilureitillä, joten huomioithan muut liikkujat kiertäessäsi rataa.

Hiihtomajan nurmikentällä sijaitsee kaksi harjoituskoria. Väyläpituudet ovat 57-142 m.


Retkeily

Iitin luonto ja kauniit maisemat houkuttelevat retkeilemään. Patikointi- ja luontoreittejä on tarjolla sekä kokeneemmille että aloitteleville retkeilijöille.

Erä- ja luonto-opastukset

Best Lake Nature Adventures. Erä- ja luonto-oppaan palvelut: melontaopastukset, luontoretket, villiruokaretket ja muut luontoaktiviteetit. Luonto-opastuksia Iitin ja muun Päijät-Hämeen alueella: opastetut retket, aktiviteetit, välineet ja välinevuokraus. Vastuullista timintaa kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Retkivalikoima: www.bestlakenature.com, lisätiedot ja varaukset: info@bestlakenature.com, p. 040-7607240 / Annukka.

 Katso laavut ja tulentekopaikat

Pyöräily

Iitin alueella on eri pituisia pyöräilyreittejä reilut 200 km. Ne tarjoavat mielenkiintoisia vaihtoehtoja niin omatoimiseen kuin ohjattuun pyöräilyyn. Lisäksi kunnan alueella kulkee valtakunnallisia pyöräilyreittejä.

Pyörämatkailijan Päijät-Häme -sivustolta löydät pyörämatkailuoppaan, jossa lisätietoja pyöräreiteistä, sekä videoita päijäthämäläisistä pyöräilymaisemista.

Lavatanssit

Urajärventie 269A , 47400 Iitti

Vipattaako tanssijalka? Saukonkallio on pitäjän legendaarinen tanssipaikka jo yli 70 vuoden takaa! Se sijaitsee yhdessä tämän maan kauneimmista paikoista: lavan takana aukeaa Urajärvi auringonlaskuineen. Tänäkin kesänä lavalla jalalla laitetaan koreasti juhannusaattona ja sen jälkeen maanantai-iltaisin. Lavan omistaa urheiluseura Iitin Pyrintö, joka huolehtii myös tanssi-iltojen kahvilasta.

Tutustu tarkemmin: