Vapaa-ajanasukkaat

Iitti on aktiivinen ja kehityshakuinen 6900 asukkaan maaseutukeskus Kouvolan ja Lahden välissä. Iitin kaunis ja vesistörikas luonto tarjoavat erinomaiset puitteet matkailulle ja vapaa-ajan asumiselle. Iitissä on lähes 3000 asunnon edelleen kasvussa oleva vapaa-ajanasuntokanta. Iitistä löytyy myös monipuolinen tarjonta vakituiseen asumiseen soveltuvista tonteista.

Iitille leimallisena piirteenä ovat vahvat kylät ja kylätoiminta. Iitin kylistä Vuolenkoski valittiin valtakunnan vuoden kyläksi vuonna 2014. Kylät ja kyläyhdistykset järjestävät runsaasti toimintaa ja tapahtumia joihin kesäasukkaiden matkailijoiden kannattaa ehdottomasti tutustua ja osallistua.

Kunnan elinvoimaisuuden kehittymistä edistävät myös rakenteilla oleva KymiRing ja rakenteilla oleva Kimolan kanava. KymiRing-hankkeen myötä kunnan alueelle rakentuu kansainväliset mitat täyttävä moottoriurheilu-, ajokoulutus- ja autoteollisuuden testauskeskus. Ensimmäinen kansainvälinen tapahtuma KymiRingillä on 19.-20.8.2019 ajettavat MotoGP-testit. Täydellä teholla toiminta KymiRingin moottoriradalla käynnistyy vuonna 2020. Kimolan kanava aukeaa liikenteelle vuonna 2020 yhdistäen Kymijoen vesistön Päijänteen-vesistöön luoden veneilylle ja matkailulle uusia mahdollisuuksia. Molemmat hankkeet avaavat uusia yrittämisen, teollisuuden ja matkailun mahdollisuuksia kuntaan ja alueelle.

Tervetuloa Iittiin,

 

Riku Rönnholm

kunnanjohtaja 

Katso myös