Ukulele tutuksi

21.10.2021 17:00 - 21.10.2021 18:30
Iitin kunnankirjasto, monitoimitila Kirmo

Kategoria: Kirjasto Kulttuuri

Iitin kunnankirjastossa päästään tutustumaan usein ennen parempaa perehtymistä leluna pidettyyn kitaran pieneen sukulaiseen, ukuleleen (suomeksi ”pomppiva kirppu”). Soittimen viime vuosina ympäri maailmaa kasvanut suosio perustuu moniin seikkoihin; asiallinen harrastajatason soitin varusteineen on verrattain edullinen hankkia ja ylläpitää, soiton perusteet saa nopeasti haltuun ilman aikaisempaa musiikkitaustaakin ja se on lempeällä soinnillaan hyvää mieltä tuottava niin soittajalle kuin kuulijallekin vaikka soitto aluksi sujuisi epävarmasti.

Ukuleletapahtuman aluksi esiintyy Iitin kansalaisopiston ukuleleyhtye. Ryhmässä on mukana sopivassa suhteessa eri ikäisiä ja erilaisten musiikillisten taustojen kautta tulevia harrastajia ja sen ohjelmisto koostuu pop- ja folkmusiikista moniäänisesti laulettuna. Yhtye pohtii parhaillaan itselleen napakkaa nimeä, joka tullaan julkistamaan konsertin yhteydessä.

Ukuleleyhtyeen noin puolituntisen esityksen jälkeen alkaa ukuleleopettaja Antti Ahosen tuottama tehopakkaus ukulelesta kiinnostuneille. ”Ukulele Tutuksi Tunnissa” -tuokion aikana saadaan perustiedot soittimen historiasta ja soittotavoista sekä vinkit oman soittimen valintaan. Osallistuja oppii tunnin aikana säestämään muutamia tuttuja kappaleita. Mukaan kutsutaan erityisesti aikuisia aiheesta kiinnostuneita, eikä nuotinlukutaitoja tai muuta aikaisempaa musiikkiosaamista tarvita. Paikan päällä on käytössä eri kokoisia lainasoittimia, omankin voi tietysti tuoda mukana (mielellään jo valmiiksi ainakin lähes vireessä olevan).

Iitin kunnankirjastossa torstaina 21.10. kello 17 alkavaan tapahtumaan on vapaa pääsy, opetustunnista peritään materiaalikorvaus 5 € käteisellä.

Lisätietoja: Antti Ahonen 040-842 6474