Tori

Iitin kunta ylläpitää Kausalan toria, joka sijaitsee Torikadulla Kausalassa. Tori toimii paitsi markkinapaikkana myös kohtaamispaikkana. Toripäivien ja markkinoiden lisäksi torilla järjestetään erilaisia tapahtumia ja toimintaa, varsinkin vilkkaimpaan kesäaikaan.

Toripäivät

  • Kuukausimarkkinat joka kuukauden 1. arkitiistai klo 7.00 - 14.00

  • Lauantaitori joka lauantai (lauantain sattuessa pyhäpäiväksi edellinen arkipäivä) klo 8.00 - 13.00

  • Iltatori kesäkeskiviikkoisin (kuukauden 2. ja 3. keskiviikko) klo 16 - 19

Juhlapyhät aiheuttavat poikkeuksia kuukausimarkkinoihin ja lauantaitoriin. Juhannuksena lauantaitoria ei järjestetä, toripäivä juhannusta edeltävä perjantai.

Toripaikkojen varaaminen ja maksaminen

Toripaikkojen vuokrausta voi tiedustella torivalvojalta. Toripaikan voi vuokrata vuodeksi tai päiväksi kuukausimarkkinoille ja lauantaitorille. Päiväpaikkoja vuokrataan muinakin aikoina.Torin kahvila-alue ja jäätelökioskin alue vuokrataan kesäkaudeksi. Vuosipaikan lunastaneilla on optio seuraavan vuoden vuosipaikkaan.

Toripaikkojen tiedustelut: torivalvoja Aleksi Laine, puh. 0400 987 255. Torivalvojan sijainen Irina Ojala, puh. 040 195 0792.

Kausalan torin paikkamaksut löytyvät sivulta www.iitti.fi/maksut-ja-taksat >>

Kaikki vuosi- ja kausipaikat laskutetaan yhdessä erässä eräpäivällä 1.6. tai myöhemmin 14 päivän maksuajalla, mikäli paikka varataan kesken kauden. Laskutusta varten vuokralaisen tulee antaa laskutustiedot. Muut toripaikat maksetaan torivalvojalle tai Iitin kunnan asiakaspalvelupiste Iitti-pisteeseen Iitin kunnankirjastolla, Kausansaarentie 3, 47400 Kausala tai ne voidaan laskuttaa.

Iitti-pisteen puh. 02061 59600, sähköposti: asiakaspalvelu@iitti.fi.

Vuosi- ja kausipaikan lunastaneilla on optio seuraavan vuoden vuosi-/kausipaikkaan vahvistamalla varaus 15.4. mennessä (kahvila- ja jäätelökioskipaikka) ja 15.5. mennessä (muut paikat). Em. päivämäärien jälkeen toripaikat ovat vapaasti vuokrattavissa. Varauksen vahvistus ilmoitetaan torivalvojalle tai sähköpostitse kirjaamo.iitinkunta@iitti.fi.

Ohjeita torimyyjille

  • Tavarat saa tuoda myyntipaikoille aikaisintaan tuntia ennen myyntiajan alkamista, ja ne on korjattava pois viimeistään tunnin kuluessa myyntiajan päätyttyä. Myyjä vastaa oman myyntipaikkansa siisteydestä

  • Myyjä vastaa omaan toimintaansa liittyvistä tarvittavista luvista. Hollolan kunta tarjoaa ympäristöterveydensuojelun palvelut mm. Iitin alueella. Lisätietoja mm. elintarvikevalvonnasta: www.hollola.fi/elintarvikevalvonta

  • Mikäli myyjä ei ole saapunut varaamalleen paikalle klo 9.00 mennessä voi torivalvoja vuokrata paikan tilapäisesti toiselle myyjälle

Lisätietoja saa torisäännöistä ja torivalvojalta.

Torisäännöt

Iitin torisäännöt on vahvistettu kunnanhallituksessa 27.3.2023 § 60. Torisäännöt näet tästä linkistä (pdf).