Sovintoon elämän kanssa -viikonloppu - Sovintoon suhteessa isään

29.01.2021 17:00 - 31.01.2021 14:00
Perheniemen opisto, Opistontie 15 B, 47450 Perheniemi

Kategoria: Luennot ja kurssit

Isä kulkee aina mukanamme. Isä voi olla elämän voimavara ja resurssi, mutta isä voi olla myös varjo ja hankalien tunteiden aiheuttaja. Entä jos on jäänyt ilman isän siunausta, isän hyväksyntää? Mitkä jalanjäljet se jättää käsitykseen itsestä, ihmissuhdetaitoihin tai Jumala-kuvaan? Miten päästä mielen sovintoon isän kanssa, vaikka isän kaipuu ei koskaan inhimillisellä tasolla täyttyisi? Miten kohtaavat täyttymätön maallisen isän kaipuu ja Jumala, joka on sanonut olevansa Isä?

Viikonloppu tarkoitettu henkilökohtaisesta työskentelystä kiinnostuneille ja oman täyttymättömän isän kaipuun työstämiseen sekä sielunhoitotyötä tekeville. Osallistuminen edellyttää kokoaikaista mukanaoloa. Viikonlopussa on mukana Jeesus, joka on lähetetty parantamaan ne, joilla on murtunut mieli, julistamaan vangituille vapautusta ja kahlituille kahleitten kirpoamista ja lohduttamaan kaikkia murheellisia (Jes 61:1-2) Mahdollisuus henkilökohtaiseen esirukoukseen viikonlopussa aktivoituneiden asioiden puolesta. Esirukouksessa palvelevat koulutetut sielunhoitajat.

Tavoitteet: Osallistuja ymmärtää isän merkityksen ihmisen juurille ja siiville. Hänellä on työvälineitä tunnistaa ja kohdata asiakkaiden täyttymättömiä isän kaipuita. Hänellä on valmiuksia kulkea haavoittuneen rinnalla ja auttaa sovintoon suhteessa isään. Osallistuja tunnista ja työstää mahdollisia omaan isäsuhteeseen liittyviä traumoja.

Kouluttajana Saara Kinnunen, vaasalainen sosiaalipsykologi ja psykoterapeutti, joka on toiminut perheneuvojana Vaasan seurakuntayhtymän Perheasiain neuvottelukeskuksessa. Hän on palvellut myös opetustehtävissä ja kasvatus-, perhe ja ihmissuhdekysymysten ja sielunhoidon kouluttajana ja luennoitsijana. Hän kirjoittanut lukuisia perhettä, kasvatusta ja ihmissuhteita käsitteleviä kirjoja. Kirja Isän kaipuu valittiin vuoden 2016 kristilliseksi kirjaksi. Teos myötäilee viikonlopun teemoja. Työskentelytapoina alustukset, henkilökohtainen ja yhteisöllinen työskentely sekä rukous. Mahdollisuus vertaistukeen ja henkilökohtaiseen esirukoukseen.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:

https://www.perheniemi.com/kurssit/66

p. 05 7574 100 (ark. klo 10-15)