Pyöräileminen on Iitissä hyvin suosittua. Mankelireittejä riittää parinsadan kilometrin edestä. Lisäksi ainakin viisi yritystä on jo panostanut Tervetuloa pyöräilijä – Welcome Cyclist -palveluun.


Paikallisten matkassa

Perheniemen ja Sääskjärven kylissä kesän kohokohtiin kuuluu kyläyhdistysten ideoima Sääskjärven ympäripyöräily kesä-heinäkuun taitteessa. Se kokoaa illansuun rattoisalle pyörälenkille noin satapäisen joukon. Lapsetkin mahtuvat mukaan: isommat omilla pyörillään, pienemmät aikuisten kyydissä. Matka n. 14 kilometriä, lapsille oma lenkki n. 5 kilometriä.

Sääskjärven ympäripyöräily 29.6.2023. Ilmoittautuminen klo 17.00, lähtö klo 18.00 Haaviston seuratalolta (Kuninkaantie 847, Perheniemi).


Tervetuloa pyöräilijä

Tervetuloa pyöräilijä -tunnus on suunniteltu helpottamaan pyöräilijän elämää silloin, kun hän etsii itselleen sopivia palveluita: niitä paikkoja ja palveluja, joihin pyöräilijä tietää aina olevansa tervetullut, ja jotka tarjoavat  hieman tavallista paremmat palvelut pyörän satulassa seikkailevalle.

Tervetuloa pyöräilijä -yrityksiä Iitissä:

Lomakivi, Radansuu: Tietoa alueesta, pyörä- huollosta ja polkupyörän vuokrauksesta. Pyörän putsauspaikka ja perustyökalut. Turvallinen pysäköinti. Latauspiste pyörälle ja
sähkölaitteille. Majoitus- ja ateriapalvelut.

Radalla Resort, Radansuu: pyöräilijöille on tarjolla erityyppisiä ja -pituisia pyöräilyreittejä ja myös ohjattuja maastopyöräretkiä välineineen. Palveluja matkailijoille.

Yli-Kaitala Resort, Mankala: vuokrattavana pyöriä, myös sähköpyöriä. Tiluksilla 12 km:n mittainen pyöräilyreitti ja mukavia sorateitä. Pyörän pesu- ja huoltomahdollisuus. Palveluja matkailijalle.

Iitin maatilatori, Kausala: Iitti-bike-sähköpyörävuokraus, suosituksia mukavista pyöräilyreiteistä, kahvila.

Käsityökahvila Peurankello, Vuolenkoski: pyöräilijälle uutta energiaa kahvilasta, vesipullot täyteen ja uutta ilmaa renkaaseen, jos tarvitaan.

Lisätietoja Tervetuloa pyöräilija -tunnuksesta Bikelandin verkkosivuilla >>


Pyöräreitit