Lapset äänestivät Kouvolassa ja Iitissä 435 kertaa  

29.05.2019 08:07

Kategoria: Nuoret Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto

Tiedote 28.5.2019 - julkaisuvapaa heti

 

 

Lapset äänestivät Kouvolassa ja Iitissä 435 kertaa  

Voittajaksi selviytyi Kouvolassa ja Iitissä Kiira Kettu, joka sai myös valtakunnallisesti eniten ääniä.

 

Kouvolan Nuorkauppakamari järjesti lasten vaalit eurovaalien yhteydessä Kouvolaan ja Iittiin yhteistyössä Kouvolan kaupungin, Kauppakeskus Veturin ja Iitin kunnan kanssa.Äänestyspisteiden yhteenlasketuissa äänissä voittajaksi nousi Kiira Kettu yli sadalla äänellä. Kiiralta löytyy ratkaisu pulmaan kuin pulmaan. 

-  Lasten vaalit toteutettiin Kouvolassa ja Iitissä nyt ensimmäistä kertaa. Olemme todella iloisia, että näin moni lapsi kävi äänestämässä. Meille on tärkeää, että äänestämisestä jää positiivinen jälki jo pienestä pitäen, toteaa Kouvolan Nuorkauppakamarin puheenjohtaja ja lasten vaalien paikallinen projektipäällikkö Essi Kortesalo.

Valtakunnallisesti lasten vaaleissa annettiin 12 266 ääntä. Ylivoimaisesti vaalit voittanut Kiira Kettu sai yhteensä 2574 ääntä. Toiseksi sijoittui Into Ilves 2150 äänellä. Kaikilla ehdokkailla oli runsaasti kannattajia, sillä jokainen keräsi yli 1500 äänen potin.

– Lasten vaalit laajenivat hienosti valtakunnalliseksi tapahtumaksi. Olemme positiivisesti yllättyneitä valtavasta äänimäärästä, joka osoittaa, että kiinnostusta ja tarvetta lasten osallisuudelle on, iloitsee Suomen Nuorkauppakamareiden lasten vaalien projektipäällikkö Elna Jokinen.

Porista valtakunnalliseksi laajenneet lasten vaalit innostivat monet kunnat mukaan.

– Ensimmäisissä valtakunnallisissa lasten vaaleissa oli lopulta mukana lähes 50 kuntaa, mikä on upea määrä etenkin projektin nopeaan aikatauluun nähden, kertoo Porin kaupungin viestintäyksikön päällikkö Salla Rajala.

Lasten vaalien voittajasta on julkaistu puuhatehtäviä lasten vaalien valtakunnallisilla verkkosivuilla. Lisäksi voittajan terveiset viedään Suomesta myös valituille europarlamentaarikoille.

– Lasten edustajan terveisillä halutaan muistuttaa poliitikkoja huomiomaan lasten näkökulmat työssään. Kiira Ketun viralliset terveiset europarlamentaarikoille julkaistaan myöhemmin, kun ne tavoittavat vastavalitut mepit, vinkkaavat Jokinen ja Rajala.

Seuraavien lasten vaalien suunnittelu on jo käynnissä.

– Useita kuntia on jo ilmoittautunut mukaan järjestämään lasten vaaleja vuoden 2021 kuntavaalien yhteydessä. Jatkamme silloin nyt tehtyä työtä entistä laajemmin, toteaa Kuntaliiton tiedottaja Hanna Kaukopuro-Klemetti.

 

Lasten vaalien voittaja Kiira Kettu.

Lauri Temonen äänestää lasten vaaleissa.

Uutiskuvassa Lauri Temonen miettii sopivaa ehdokasta.

 

 

Lisätietoja antavat:

Essi Kortesalo, puheenjohtaja, Kouvolan Nuorkauppakamari ry, puh. 040 821 8309
Elna Jokinen, projektipäällikkö, Suomen Nuorkauppakamarit ry, puh. 040 576 4748
Elli-Mari Sulonen, viestintäsuunnittelija, Porin kaupunki, puh. 044 701 9783
Salla Rajala, viestintäyksikön päällikkö, Porin kaupunki, puh. 044 701 9789
Hanna Kaukopuro-Klemetti, tiedottaja, Suomen Kuntaliitto ry, puh. 050 597 4918

 

Puuhatehtävät on julkaistu osoitteessa: www.lastenvaalit.fi

Lauri Temonen miettii sopivaa ehdokasta