Lainaus, palautus ja uusiminen

Kirjastokortilla voit lainata kirjoja, e-kirjoja, lehtiä, DVD-levyjä ja paljon muuta.

Henkilökohtaisen kirjastokortin saa todistamalla henkilöllisyytensä ja ilmoittamalla osoitteen Suomesta. Alle 15-vuotiaan korttiin vaaditaan huoltajan suostumus. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Sama kirjastokortti toimii kaikissa Kymenlaakson Kyyti-kirjastoissa.

Lainat voit uusia Kyyti-verkkokirjastossa tai puhelimitse (puh. 040 483 3800), jos niistä ei ole varauksia.

Laina-aika on yleisimmin neljä viikkoa. DVD- ja blu-ray -levyjen laina-aika on 7 päivää ja cd-levyjen ja lehtien 14 päivää. Kirjastoautossa kaiken aineiston laina-aika 28 päivää. Jos haluat, kirjasto lähettää eräpäivämuistutuksen ennen eräpäivää tekstiviestinä tai sähköpostitse.

Kirjastokorttiin liitetty tunnusluku avaa paljon lisää palveluja. Tunnusluvun avulla voit uusia lainoja, tarkastella tietojasi, varata aineistoa, tehdä hankintaehdotuksia sekä lainata e-aineistoja Kyyti-verkkokirjastossa. Kirjastokortilla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla voit käyttää myös omatoimiaikana kirjaston tiloja, kokoelmaa ja muita palveluja. Joustava itsepalvelu onnistuu lainaus-palautusautomaatilla sekä palvelu- että omatoimiaikoina. Tunnusluvun saat asioimalla henkilökohtaisesti kirjastossa.

Muiden Kymenlaakson kirjastojen kokoelmat ovat käytettävissä maksuttomasti varaamalla. Kaukopalvelu välittää kirjoja tai kopioita muista kirjastoista. Kaukolainat ovat noudettavissa vain kirjaston palveluaikoina.