Kausalan ja Pohjanmäen venepaikkojen vuokraus v. 2021

23.02.2021 16:58

Kategoria: Kuulutukset

Kuulutus 26/23.2.2021

Kausalan ja Pohjanmäen venepaikkojen vuokraus v. 2021

Tekninen lautakunta on vahvistanut 16.2.2021 § 32 Kausalan jaPohjanmäen venepaikkojen vuokrat (sis. alv 24%) ja käyttösäännötvuodeksi 2021 seuraaviksi:

Kausala:
-laituripaikat (L-poiju) 105 euroa/vuosi
-laituripaikat (L-aisa) 125 euroa/vuosi
-laituripaikat (CA-aisa)3,25 m:n paikat 135 euroa/vuosi, 3 m:n paikat 125 euroa/vuosi ja 2,75 m.n paikat 115 euroa/vuosi
-maapaikat (A, B, C, D) 50 euroa/vuosi
-talvisäilytys P-alueella 50 euroa/vuosi

Pohjanmäki:
-laituripaikat 95 euroa/vuosi

Vuonna 2020 venepaikan vuokranneilla on oikeus vuokrata sama venepaikka uudestaan vuonna 2021. Venepaikan vuokralaisen tulee irtisanoa venepaikkansa 15.3. mennessä, mikäli ei halua jatkaa venepaikan vuokraamista. Kaikki venepaikat, joita ei ole irtisanottu 15.3. mennessä, laskutetaan; lasku on maksettava laskussa ilmoitettuun eräpäivään mennessä. Vuonna 2020 venepaikan vuokranneille lähetetään 26.2 tiedote ja täytettävä yhteystieto-ja venepaikkalomake kirjeitse, joka tulee palauttaa postitse.

1.5. alkaen vuokraamatta jääneet venepaikat ovat vapaasti vuokrattavissa.

Venepaikkojen vuokrat peritään täysimääräisinä vaikka venepaikka vuokrattaisiin lyhyemmäksi ajaksi.

Talvisäilytys on sallittua ilman eri maksua maapaikoilla, sekä maksullisena erikseen määritetyllä alueella. Talvisäilytys Kausalan venesataman Kymenrannantien vasemmalla puolella sijaitsevalla P-alueella 50 euroa/talvikausi. Aluetta ei aurata talvella.Venettä voidaansäilyttää toukokuun loppuun asti, jonka jälkeen se tulee poistaa.

Venepaikkaa sekä erillistä talvisäilytyspaikkaa vuokratessaan veneenomistajan tulee ilmoittaa yhteystietonsa ja venettä koskevat tiedot Iitin asiakaspalvelupisteestä ja kunnan verkkosivuilta saatavalla lomakkeella. Myös tietojen muutoksista on ilmoitettava asiakaspalvelupisteeseen.

Kunnalla on oikeus vuokralaista kuulematta järjestellä venepaikkoja,mikäli veneidenkoko laiturissa tai satama-altaassa tai jokin muu syyedellyttää järjestelyä. Venepaikkamaksu peritään edellä mainituissatapauksissa uudelleen järjestellyn paikan mukaan. Mikäli järjestely ei vuokralaista tyydytä, on hänellä oikeus luopua venepaikasta, jolloin maksettu maksu palautetaan vuokralaiselle.Veneenomistajan noudatettavaksi tarkoitettuja tiedotuksia voidaankiinnittää venevalkaman ilmoitustaulun lisäksi veneeseen.

Veneille, joista ei ole suoritettu venepaikkamaksua, annetaansiirtokehotus. Mikäli kahden viikon kuluessa kehotuksen antamisestavenettä ei ole siirretty pois tai venepaikkamaksua ei ole maksettu, venesiirretään kunnan toimesta veneenomistajan vastuulla kunnan varikolle,josta omistaja voi sen lunastaa siirtokustannuksia vastaan, kuitenkin vähintään 100 euroa/vene (sis.alv:n). Vene voidaan myös kiinnittää lukolla laituriin tai vastaavaan, jolloin lukon avaamiseksi veneenomistajan tulee maksaa avausmaksu 50 euroa (sis. alv:n). Varikolle siirretyt veneet siirtyvät kuuden kuukauden säilytyksen jälkeen kunnan omistukseen.

Edellä mainittu kehotus on venekohtainen, joten jos vene siirretääntoiselle maksamattomalle venepaikalle, kehotusta ei anneta uudelleen,vaan siirto kunnan varikolle voidaan tehdä ilman varoaikaa.

Edellä selostettua käytäntöä noudatetaan myös erillisten talvisäilytyspaikkojen valvonnassa.

Käytäntö koskee myös muuten luvattomasti alueella säilytettävää venettä tai muuta esinettä.Maksamattomat/luvattomat venepaikat tarkastetaan 11.5.2021 alkaen ja tarkastuksia suoritetaan ajoittain veneilykauden loppuun asti. Talvisäilytyspaikat tarkistetaan talvikauden aikana.

Kunta ei vastaa valkama-alueella, veneiden talvisäilytyspaikalla eikäpoissiirrettyjen veneiden säilytyspaikalla mahdollisesti sattuvistavarkauksista tai vahingoista tms.

Venepaikkaan liittyvistä puutteista ja muista alueen käyttöön liittyvissäasioissa tulee olla yhteydessä rakennusmestari Timo Vaarantoon puh.0400 750 093, sähköposti timo.vaaranto@iitti.fi.

Lisätiedot www.iitti.fi/maksut-ja-taksat ja kirjaston Iitti-piste Kausansaarentie 3, Kausala, puh. 020 615 9600.

Tekninen lautakunta/23.2.2021