Kasvivärjäyskurssi

19.07.2021 12:30 - 23.07.2021 14:00
Perheniemen opisto, Opistontie 15 B, 47450 Perheniemi

Kategoria:

Kurssilla keräämme yhdessä kasveja lähiluonnosta, teemme väriliemiä ja pistämme villat jokaiseen soppaan.

Luonnon väreillä värjätyt langat on helppo yhdistää kauniiksi työksi, koska värit sointuvat yhteen. Värjääminen antaa tekijälleen nautintoa ja aina yllätyksiä. Luonnossa liikkuminen ja kasvien kerääminen, värien irti keittäminen kasveista, kiinnikeittäminen lankoihin ja luomisen ilo antaa paljon hyvää tekemistä meille kaikille.

Aloitamme maanantaina puolelta päivin tutustumalla toisiimme ja kasvien tuottamien värien maailmaan. Sukellamme heti lähiluontoon etsimään liemiimme materiaalia ja tekemiseen inspiraatiota. Viikon aikana ehdimme keitellä monet liemet ja kokeilla eri tapoja kiinnittää värejä etupäässä villalankoihin. Perjantaina olemme jokainen saaneet mukaamme oivan malliston väreistä ja kauniita lankoja toteuttamaan neulojien ja kankureiden unelmia.

Ilmoittautuneille lähetetään etukäteen listaa tarvikkeista, joita löytyy jokaisen kodista jotakin.

Opettajana Maarit Liukkonen (Ammatillinen opettaja, Muotoilija AMK )

Maarit on pitkän työhistorian tehnyt kudonnan, erityistekniikoiden ja työtoiminnan ohjaajana sekä toiminut työpaikkaohjaajana alan opiskelijoille Puustellin Työkylässä Laukaassa.

Hän on jättänyt tänä vuonna työn taakseen, mutta käsityötä ja käsillä tekemistä hän ei jätä koskaan.

Kurssi alkaa maanantaina klo 12.30, jota ennen aloituslounas, ja päättyy perjantaina klo 14 sisältäen 32 tuntia opetusta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:

https://www.perheniemi.com/kurssit/157

p. 05 7574 100