Suomeksi på Svenska in EnglishErityisryhmien avustukset asunto-olojen parantamiseksi 2018

Erityisryhmien asunto-olojen parantamiseksi myönnettävät avustukset (investointiavustus) ja saman hankkeen korkotukilainat julistetaan haettaviksi 15.9.2017 klo 15.00 mennessä.
 
Hakemusten palautus: Iitin kunta, kirjaamo,  PL 32/Rautatienkatu 20, 47401 Kausala (kunnantalot suljettuina 3.7. – 23.7.2017).

Avustusta voivat saada sellaiset hankkeet, joille voidaan myöntää myös korkotukilainaa. Avustus voidaan myöntää rakentamista, hankintaa ja perusparantamista varten.

Edellytyksenä avustuksen saamiselle on, että vuokratalo tai -asunnot soveltuvat erityisryhmän käyttöön ja että erityisryhmään kuuluvilla on pitkäaikaista asunnontarvetta paikkakunnalla. Hankesuunnitelmassa on osoitettava, että hanke on kokonaisuudessaan taloudellisesti ja toiminnallisesti perusteltu.

Hankkeella on oltava kunnan puolto. Sen lisäksi tarvitaan kunnan sosiaali- ja terveystoimen sitova lausunto, jos on kyse hankkeesta, jossa asuminen edellyttää tavanomaista enemmän tukipalveluita ja niiden lisäksi merkittävästi erityisiä tila- tai varusteratkaisuja asuinrakennukseen tai asuntoon (muut kuin opiskelijatalot ja nuorten talot). Lisäksi ikääntyneiden henkilöiden asumishankkeisiin täytetään (lomake ARA 55a) ja kehitysvammaisten ja autismin kirjon henkilöiden asumishankkeisiin (lomake ARA 55b).

Lisätiedot ja lomakkeet: Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen sivuilta www.ara.fi.

IITIN KUNTA/4.7.2017