Varhaiskasvatuksen vuorohoito

Vanhemmat voivat hakea lapselleen vuorohoitopaikkaa, jos he ovat vuorotyössä tai heidän opiskelunsa ajoittuu iltaan.

Lapsi, joka vanhempien työn tai opiskelun takia tarvitsee hoitoa iltaisin, öisin ja/tai viikonloppuisin, voi saada vuorohoitopaikan.

Iitin kunnassa vuorohoitoa tarjotaan Peltohiiren päiväkodissa. Kun päivähoito on keskitetty yhteen yksikköön esimerkiksi koulujen loma-aikoina, vuorohoito tapahtuu siinä yksikössä, mikä kulloinkin on auki. Vuoropäiväkoti on auki tarvittaessa, paitsi juhannus- ja jouluaattoina klo 12.00 asti. Joulu- ja Tapaninpäivänä sekä molempina juhannuspäivinä päiväkoti on suljettu.

Iitin kunnassa vuorohoitoa tarjotaan 17.30 - 6.00 välillä myös viikonloppuisin. Vuorohoito on tarkoitettu säännöllistä vuorohoitoa tarvitseville perheille. Vuorohoidossa hoitoajat perustuvat vanhempien etukäteen ilmoittamiin työvuoroihin. Lapsi voi olla hoidossa, kun molemmat vanhemmat ovat yhtä aikaa työssä/opiskelevat sekä yövuoron jälkeen vanhempien nukkumisajan.

Edellytykset

Vanhemmat voivat hakea lapselleen vuorohoitopaikkaa, jos he ovat vuorotyössä tai heidän opiskelunsa ajoittuu iltaan. Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Toimintaohjeet

Vanhempien tulee hakea päiväkotipaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista. Mikäli päivähoidontarve johtuu työllistymisestä, koulutuksesta tai opinnoista, on hakemus jätettävä niin pian kuin mahdollista, mutta viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Vuorohoidon tarpeesta tulee ilmoittaa hakemuksessa. Jos lapsella on jo päivähoitopaikka, tulee ottaa yhteyttä päiväkodin johtajaan.

Päivähoitotoimisto
Rautatienkatu 20 47400 Kausala
avoinna aamupäivisin tai sopimuksen mukaan
maanantai, tiistai, keskiviikko, torstai, perjantai
08:00 - 12:00
Päiväkoti Peltohiiri
Kausansaarentie 5 47400 Iitti
paivakoti.peltohiiri@iitti.fi
Aukioloajat
maanantai, tiistai, keskiviikko, torstai, perjantai
06:00 - 17:00

Kansalaiset,Lapset ja lapsiperheet
Lasten päivähoito
sosiaalipalvelut / vuorohoito, varhaiskasvatus / päiväkotihoito
Erika Räikkönen
0405957264
erika.raikkonen@iitti.fi

Päiväkodin johtaja