Tietosuoja

Iitti.fi-sivut

Keräämme käyttötietoja

Iitin kunnan verkkopalvelussa kerätään käyttäjätietoja, jotta voisimme parantaa sivujemme palveluja. Käyttäjää ei voida tunnistaa pelkkien evästeiden tai muiden tekniikoiden avulla, eikä sivustomme voi tietää esimerkiksi käyttäjän sähköpostiosoitetta, ellei käyttäjä itse ole sitä antanut. Sähköpostiosoitetta kysytään yhteydenottolomakkeessa, mikäli käyttäjä haluaa vastauksen yhteydenottoonsa. Yhteydenottolomakkeessa antamasi tietoja käytetään vain vastaamiseen. Iitin kunta ei luovuta mitään käyttäjästä kerättyjä tietoja eteenpäin.

Evästeiden käyttö

Iitti.fi-sivustolla käytetään ns. cookie-toimintoa eli evästeitä. Eväste on pieni, käyttäjän tietokoneelle lähetettävä ja siellä säilytettävä tekstitiedosto, joka mahdollistaa verkkosivujen ylläpitäjän tunnistamaan usein sivuilla vierailevat kävijät helpottaa kävijöiden kirjautumista sivuille sekä mahdollistaa yhdistelmätiedon laatimisen kävijöistä.

Tämän palautteen avulla pystymme jatkuvasti parantamaan sivujemme sisältöä. Evästeet eivät vahingoita käyttäjien tietokoneita tai tiedostoja. Käytämme niitä siten, että voimme tarjota asiakkaillemme kunkin yksilöityjen tarpeiden mukaisia tietoja ja palveluita.

Jos vierailet iitti.fi-sivustolla ja selaimesi on asetettu vastaanottamaan evästeitä, pidämme tätä osoituksena siitä, että hyväksyt evästeidemme käytön.

Evästeiden esto

Mikäli Iitti.fi-sivustolla vieraileva käyttäjä ei halua kunnan saavan edellä mainittuja tietoja evästeiden avulla, useimmat selainohjelmat mahdollistavat eväste-toiminnon poiskytkemisen. Tämä tapahtuu esim. Internet Explorer -selainohjelman ”Työkalut” -valikosta löytyvän ”Internet asetukset” -valikon kautta kohdasta ”Suojaus”.

On kuitenkin hyvä ottaa huomioon se, että evästeet voivat olla tarpeellisia joidenkin ylläpidettyjen sivujen ja tarjottujen palvelujen asianmukaiselle toimimiselle.

Paikkatietojen hyödyntäminen

Osa Iitti.fi-verkkopalvelun sisällöistä voi olla rakennettu adaptiiviseksi eli sisältöjen tarjonta voi muuttua esimerkiksi mobiililaitteen paikkatiedon mukaisesti.

On täysin käyttäjän itse valittavissa haluaako hän antaa sijaintitietonsa verkkopalvelun hyödynnettäväksi. Mikään tieto ei jää saavuttamatta, vaikka tietoa ei annettaisi verkkopalvelun käyttöön.


Tietosuojavastaava

Iitin kunnan tietosuojavastaavana toimii yhteispalvelusihteeri Anne Tolppala.

Tietosuojaa koskevat tiedustelut pyydetään osoittamaan kirjallisena kunnan kirjaamoon. Huomaathan, että sähköpostilla tai suojaamattomalla verkkolomakkeella ei ole turvallista lähettää luottamuksellisia tai arkaluonteisia tietoja, kuten henkilötunnusta tai pankkitilin numeroa.


Rekisteriselosteet

Henkilötietolain mukaisesti jokaisen rekisterinpitäjän on laadittava henkilörekisteristä rekisteriseloste. Rekisteriselosteesta käy ilmi mm. rekisterinpitäjän yhteystiedot, henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja kuvaus rekisterin suojauksen periaatteista.


Iitin kunnan rekisteriselosteet julkaistaan tällä sivulla ja luettelo täydentyy jatkuvasti. Rekisteriselosteisiin voit tutustua myös palvelupiste Monitorissa sen aukioloaikoina.


Hallintopalveluiden rekisteri- ja tietosuojeselosteet

Hedsam kulunvalvonnan tietosuojaseloste

Luottamushenkilörekisterin tietosuojaseloste 17.9.2018

Populus henkilöstöhallinnan tietosuojeseloste

Kunnahallituksen yhdistysten toiminta-avustusrekisterin tietosuojaseloste

Webropol kysely- ja raportointiohjelman tietosuojaseloste

Office 365 sähköpostijärjestelmän tietojärjestelmäselostus

CPU kassapankki järjestelmän tietojärjestelmäselostus

Hedsam kulunvalvonnan tietojärjestelmäselostus

Innofactor Dynasty asianhallintaohjelman yhteystietojärjestelmän tietojärjestelmäselostus

Innofactor Dynasty asianhallintaohjelman tietojärjestelmäselostus

Kuntarekry.fi tietosuojaselostus

Sivistyspalveluiden rekisteri- ja tietosuojaselosteet

Kansalaisopisto

HelleWi-järjestelmä, tietosuojaseloste

Kirjasto

Omatoimikirjasto, tietosuojaseloste

Kyyti - Kymenlaakson yleisten kirjastojen kirjastojärjestelmä, rekisteriseloste

Koulut

Aura-oppilashuollon asiakasjärjestelmä, tietosuojaseloste

Primus -kouluhallinnon järjestelmä, tietosuojaseloste

Iitin yläkoulun tallentava kameravalvonta, tietosuojaseloste

Kausalan koulun tallentava kameravalvonta, tietosuojaseloste

Koulukuljetussuunnitelma, tietosuojaseloste

Vapaa-aikapalvelut

Kuntosalin asiakasrekisteri, rekisteriseloste

Ravilinnan tallentava kameravalvonta, rekisteriseloste

Veteraanimajan saunojen käyttäjärekisterin tietosuojaseloste

Varhaiskasvatus

Effica-järjestelmä, tietosuojaseloste

Teknisten palveluiden tietosuojaselosteet

Venepaikan vuokranneiden tietosuojaseloste


EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) 

25.5.2018 alkaen henkilötietojen käsittelyä ohjaa EU:n yleinen tietosuoja-asetus sekä uuden tietosuojalain voimaantuloon saakka henkilötietolaki ja muu kansallinen lainsäädäntö. EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen tavoitteina on korostaa henkilön oikeutta valvoa omien henkilötietojensa käsittelyä sekä tuoda läpinäkyvyyttä henkilötietojen käsittelyyn.

Tietojen käsittelyperuste 

Suurin osa Iitin kunnan palveluista perustuu lakisääteisen velvoitteen toteuttamiseen, yleiseen etuun tai julkisen vallan käyttämiseen. Tällöin emme tarvitse erillistä suostumusta henkilötietojesi käsittelyä varten. Osa palveluista on kuitenkin sellaisia, joihin henkilötiedot kerätään suostumukseesi perustuen, ja tällöin pyydämme Sinulta suostumuksen tietojesi käsittelyyn. Sinulla on oikeus myös peruuttaa antamasi suostumus milloin tahansa.

Tietosuoja Iitin kunnan palveluissa 

Kun asioit Iitin kunnan palveluissa, käsittelemme henkilötietojasi siltä osin kuin se on asiasi hoitamiseksi tarpeellista. Henkilötietoja käsitellään rekisterin käyttötarkoituksen mukaan ja käyttämiisi palveluihin perustuen. Kunnan palveluissa tietosi on hyvin suojattu, eikä niitä luovuteta eteenpäin muihin kuin lakisääteisiin velvoitteisiin perustuen.


Tietojen säilytystä, arkistointia, hävittämistä ja muuta käsittelyä ohjataan arkistonmuodostussuunnitelmilla ja tietoturva- ja tietosuojaohjeistuksella. Rekistereihin sähköisesti tallennetut tiedot on suojattu niin, että niitä pääsee katsomaan vain siihen oikeutettu henkilö.

Rekisteritietojen tarkastus- ja korjaamispyynnöt

Tarkastus- ja ja korjaamispyynnöt tulee tehdä kirjallisesti ja pyynnön tekijä on tunnistettava. Toistaiseksi käytössä ei ole sähköistä tunnistautumismahdollisuutta, joten pyynnöt on tehtävä käymällä henkilökohtaisesti palvelupiste Monitorissa.

Rekisteritietojen tarkastuspyyntölomake

Rekisteritietojen korjaamispyyntölomake