Suomeksi på Svenska in EnglishRakentaminen

Maankäyttö- ja rakennuslain 2 §:n mukaan tarkempia säännöksiä ja määräyksiä alueiden suunnittelusta, rakentamisesta ja käytöstä voidaan antaa asetuksella, ministeriön päätöksellä ja kunnan rakennusjärjestyksellä.
Rakennusjärjestys

Rakennusvalvonta
Lupamenettely

Rakennusalan yrittäjien yhteystietoja voi hakea yritysrekisteristä.


 Rakentamisen energiatehokkuus

Kymenlaaksossa on käynnistetty rakentamisen ja asumisen energianeuvontahanke, joka on osa valtakunnallista kuluttajien energianeuvonta kokonaisuutta. Kymenlaakson energianeuvojana toimii Tommi Tuomi, sijoituspaikkanaan Kouvolan kaupungin rakennusvalvontayksikkö

Hankkeen tavoitteena on lisätä rakentamisen, korjausrakentamisen ja asumisen tehokasta, luotettavaa ja puolueetonta energianeuvontaa alueella yhdistämällä maakunnan energia-yhtiöiden ja kuntien rakennusvalvonnan resurssit ja asiantuntemus, lisäämällä yhteistyötä paikallisten asiantuntijoiden kanssa sekä hyödyntämällä tehokkaasti kansallista energianeuvontaverkostoa.

Hankkeen rahoittajana toimivat Kymenlaakson kunnat, energiayhtiöt ja Motiva. (TEM)

Energiatehokkuus on helppo, halpa ja ympäristöystävällinen tapa säästää energiaa ja luontoa sekä samalla vähentää ilmastonmuutoksesta aiheuttavia kasvihuonekaasuja. Yksittäisen kuluttajan osalta energiatehokkaiden ratkaisujen, laitteiden ja käyttötottumusten lisääminen osaksi jokapäiväistä toimintaa tekee hyvää sekä kukkarolle että ilmastolle. Energiankulutusta on mahdollista vähentää reilusti jo kodin rakennus- tai remontointi-vaiheessa sekä arkipäiväisillä valinnoilla ja järkevällä kulutuksella.

 

Energianeuvoja Kymenlaaksossa

Linkki sivuille

 

Hyödyllisiä linkkejä

www.energiatehokaskoti.fi

www.hometalkoot.fi

www.eneuvonta.fi

http://energiatodistus.motiva.fi/