Suomeksi på Svenska in EnglishJätehuolto

Jätehuollon palvelutehtävät

 

Kouvola ja Iitti ovat sopineet jätehuoltotehtävien hoitamisesta 1.1.2009 alkaen. Sopimuksella Iitin kunta on antanut Kouvolan kaupungille jätehuoltolaissa mainitut kunnalle kuuluvat tehtävät valvontaa lukuun ottamatta. Iitin kunta on siirtänyt jätehuollon palvelutehtävät Kymenlaakson Jäte Oy:lle.

 

Kymenlaakson Jäte Oy tuottaa muun muassa seuraavia jätehuollon palveluja: asuinkiinteistöjen biojätteen keräys ja kuljetus, loppujätteen keräys ja kuljetus, hyötyjätepisteet, jäteasemapalvelut, kotitalouksien vaarallisen jätteen jätehuolto sekä erilaiset täydentävät jätekeräystempaukset.

 

Jätteenkuljetus

 

Iitin kunnan alueella hoitaa Kymenlaakson Jäte Oy asuin- ja vapaa-ajankiinteistöjen jätteenkuljetuksen. Kaikkien käytössä olevien kiinteistöjen tulee kuulua järjestytyn jätteenkuljetukseen.

 

Jätteenkuljetusten asiakaspalvelu
Puh. 05 744 3474
E-mail: asiakaspalvelu (at) kymenlaaksonjate.fi

 

Kymenlaakson Jäte Oy huolehtii myös asukkaiden jäteneuvonnasta ja -tiedotuksesta.

 

Jäteneuvonta
Puh. 05 744 3473
E-mail: asiakaspalvelu (at) kymenlaaksonjate.fi

 

Lisätietoja Kymenlaakson Jäte Oy:ltä, puh. 05 744 3400
Siirry Kymenlaakson Jäte Oy:n sivustolle

 

Jätehuollon viranomaistehtävät

 

Kymenlaakson Jäte Oy:n osakaskunnat ovat perustaneet yhteisen jätehuoltoviranomaisen, Kymen jätelautakunnan, joka toimii isäntäkuntaperiaatteella Kouvolan kaupungin alaisuudessa. Jätelautakunta päättää jätehuollon viranomaisasioista, kuten jätehuoltomääräyksistä, jätteen kuljetusjärjestelmästä ja taksoista. Viranomaistehtäviä ovat lisäksi mm. jäteastian tyhjennysväli-päätökset ja jätehuoltomaksuihin liittyvien muistutuksien käsittely. Jätehuollon viranomaistehtävät siirtyivät Kymen jätelautakunnalle 1.5.2012.

 

Uudet jätehuoltomääräykset astuivat voimaan 1.5.2015. Jätehuoltomääräykset ovat voimassa seuraavissa kunnissa: Hamina, Iitti, Kotka, Kouvola, Lapinjärvi, Miehikkälä, Mäntyharju, Pyhtää ja Virolahti.

 

Kymen Jätelautakunnan internetsivut

 

Jätehuoltoasioiden viranomaistehtävät on keskitetty Kymen jätelautakunnalle, lisätietoa antaa jätehuoltopäällikkö Leena Rautiainen, puh. 020 6158 143 arkisin klo 8-15.

 

Jätehuoltomääräykset (1.5.2015)

 

Jätehuollon valvontatehtävät

 

Jätehuollon valvontaa hoitavat Kouvolan kaupungin ja Iitin kunnan terveyden- ja ympäristönsuojeluviranomaisena toimiva Kouvolan rakennus- ja ympäristölautakunta.