Suomeksi på Svenska in EnglishRetkeily

 

Katso Matkailu-> Aktiviteetit

   

Kuvat: Iitin Ladun arkisto

Laavuja ja rantautumispaikkoja

Kalmusaari

Iitin kunnan omistama pieni saari Kirkkojärvessä, jossa on kunnan ylläpitämä laavu ja veneiden rantautumispaikka. Auton voi kätevästi jättää Pohjanmäen venelaiturin parkkipaikalle, josta alkaa opastettu polku Kalmusaareen. Saareen pääsee joko veneellä, tai polkuja ja pitkospuita pitkin. Pitkospuut ovat kapeat, joten etenkin pienempien lasten kanssa kannattaa olla varovainen. Kalmusaaressa on laavu, nuotiopaikka ja kompostivessa. Laavun vieressä on puuliiteri, jossa on yleensä polttopuita.

 

Vasikkasaaren virkistysalue

Vasikkasaaren virkistysalue sijaitsee Konniveden eteläpäässä Heinola – Kymijoki melontareitin varrella. Vuolenkoskelta matkaa kertyy n. 7,5 km. Paikka soveltuu etenkin vesillä liikkuvien retkikohteeksi. Laiturissa on kaksi peräpoijua, joten tänne pääsee isollakin veneellä. Talvella kohteeseen pääsee vain hiihtäen tai lumikengillä, mutta muistattehan varoa heikkoja jäitä. Vasikkasaaren rakenteet on uusittu vuonna 2003. Vasikkasaaressa on kompostoiva WC, taukokatos, jossa on muurikalla varustettu tulisija ja yöpymiseen soveltuvat penkit. Polttopuuta löytyy liiteristä. Paikkaa ylläpitää Kymenlaakson virkistysalueyhdistys ry

 

Hiidensaari

Hiidensaari ja Hiidenvuori muodostavat merkittävän kansallismaisemakohteen. Saaressa on runsaasti polkuja sekä wc ja taukotila, jossa tulisija. Saaren itäinen osa on luonnonsuojelualuetta. Hiidensaaressa voit retkeillä patikoiden, maastopyörällä, tai tulla vesitse veneellä tai meloen. Liikkuminen on helppoa hyvillä poluilla ja puiset rappuset johtavat 60 m korkean vuoren huipulle. Tänne on helppo tulla myös talvisin. Hiidensaaren rannassa on iso venelaituri, johon voi kiinnittyä isollakin veneellä. Hiidensaari on Heinola – Voikkaa melontareitin varrella. Paikka on Kymenlaakson virkistysalueyhdistyksen hoidossa

 

Veteraanimajan laavu ja nuotiopaikka

Iitin kunnan omistama Veteraanimaja sijaitsee Jokuessa viitisen kilometriä Kausalasta Lahteen päin. Majan saunat ja ranta toimivat myös suosittuna avantouintipaikkana. Veteraanimajan vieressä on laavu ja nuotiopaikka. Rannassa on veneenlaskuluiska ja laivalaituri. Veteraanimajalle pääsee helposti autolla ja veneellä ja myös patikoiden tai pyöräillen. Laavun seinän vieressä on polttopuita.

 

Tapolan rantautumispaikka

Tapolassa on rantautumispaikka metsän sisällä, jossa on nuotiopaikka, vessa ja liiteri. Paikka on Iitin kunnan hoidossa. Tänne pääsee joko soutuveneellä tai tietä pitkin autolla. Paikka on erinomainen rauhallista paikkaa ja omaa rauhaa kaipaaville. Liiteristä löytyy nuotiopuita. Laituri on pieni ja veden syvyys matalahko, joten tänne ei voi rantautua isoilla veneillä.

 

Savion rantautumispaikka

Rauhaa kaipaaville hieman syrjässä sijaitseva ja vähäisemmällä käytöllä oleva rantautumispaikka on Saviolla, kymen käänteen paikkeilla. Tie sinne kulkee navettojen taustojen kautta. Pääset sinne myös vesitse. Rantautumispaikalla on laavu, nuotiopaikka ja vessa. Paikkaa hoitaa kunnan palkkaama yrittäjä, joka tuo sinne vuosittain pari mottia polttopuita.

 

Kuoppaniemen laivalaituri ja laavu

Iitin Kirkonkylässä Kuoppaniemen laivalaiturilla ja venerannassa on laavu, nuotiopaikka ja vessa. Sinne pääsee helposti tietä pitkin. Voit myös saapua isollakin veneellä, sillä täältä löytyy iso laivalaituri ja veneenlaskuluiska. Paikka on osakaskunnan hoidossa, joka pitää siellä myös venepaikkoja. He hankkivat laavulle myös polttopuut. Rannasta voit ihailla teräsrakenteista Virran siltaa, joka on valmistunut vuonna 1964.