Suomeksi på Svenska in EnglishIitin kirjasto kiinni 4.-17.4.2016

Kymenlaakson Kyyti-kirjastojen kirjastojärjestelmä vaihtuu huhtikuussa 2016. Iitin kunnankirjasto ja kaikki muut Kyyti-kirjastot ovat vaihdon takia kiinni kaksi viikkoa 4.-17.4. Tuona aikana myöskään kirjastoauto ei liikennöi

Aineiston laina-aikaa on pidennetty siten, ettei kiinnioloajalle tule eräpäiviä. Sulkuajan jälkeen seuraava eräpäivä on vasta 2.5.2016.

Järjestelmänvaihdos ei edellytä asiakkaalta mitään toimenpiteitä ja vanha kirjastokortti ja tunnusluku toimivat uudessa Koha-järjestelmässä.
 
Uudessa verkkokirjastossa lainojen uusinta ja varausten teko onnistuu kuten ennenkin. Toki käyttö vaatii aluksi hieman opettelua. Vaihdos tuo toisaalta mukanaan merkittäviä parannuksia ja lisätoimintoja.
 
Verkossa voi itse vaihtaa tunnusluvun, muuttaa yhteystietoja, hallita viestiasetuksia ja tehdä hankintaehdotuksia.  Uutena palveluna verkossa voi helposti koota listoja omista suosikkiteoksista sekä tähdittää ja "tägittää" teoksia.
Kohan verkkokirjastossa on entistä monipuolisemmat hakutoiminnot, hakuja on helppo rajata esim. teosten saatavuuden mukaan.
 
Järjestelmänvaihdoksen jälkeen asiakkaiden kannattaa tarkistaa, että verkkokirjastossa omat yhteystiedot ja viestiasetukset ovat oikein.
 
Mikäli olet nykyisessä verkkokirjastossa (Web-Origossa) luonut omia hyllyjä, sieltä kannattaa ottaa sisältö ennen vaihdosta talteen. Nämä hyllyt häviävät järjestelmänvaihdossa.
 
Uusi kirjastojärjestelmä on nimeltään Koha. Se on avoimen lähdekoodin järjestelmä. Se on Suomessa jo käytössä Joensuun, Mikkelin ja Oulun seuduilla ja huhtikuusta alkaen myös Kymenlaakson Kyyti-kirjastoissa