Suomeksi på Svenska in EnglishSalpausselän kuntaselvitys

Kuntaselvittäjä aloittaa työnsä
Salpausselän kuntaselvitys alkaa marraskuun alussa. Selvittäjä, varatuomari Seppo Huldén aloittaa työnsä keskustelemalla kuntien johdon kanssa sitoutumisesta selvitystyöhön ja eli kuinka paljon kunnat voivat osallistua selvitykseen muiden tehtävien ohessa. Huldén aikoo käydä huolella läpi kolme vuotta sitten valmistuneen Uusi kunta -selvityksen ja hyödyntää siinä tehdyn työn.

- Toimintaympäristön muutos tulee varmasti vaikuttamaan selvitettävien asioiden tärkeysjärjestykseen, sanoo Kärkölän kunnanjohtajan tehtävästä virkavapaalla oleva Seppo Huldén.

Yhdistymisselvityksessä tulee olla suunnitelma hallinnon ja palvelujen järjestämisestä ja palvelujen tuottamisesta. Selvityksessä on oltava mukana yksityiskohtainen arvio yhdistymisen eduista ja haitoista. Yhdistymissopimuksen vähimmäissisältöön kuuluu mm. kunnan nimi ja lähidemokratian toteuttaminen. Seppo Huldén korostaa, että valmistelussa on arvioitava kuntarakenteen muutoksen hyvät ja huonot puolet ja katsottava laaja-alaisesti tulevaisuuteen.

- Kunnat valitsevat selvityksen painopisteet, selvittäjänä en halua olla kaikkitietävä, sanoo varatuomari Seppo Huldén.

Salpausselän kuntaselvityksessä ovat Lahden kaupungin lisäksi mukana Hollolan, Hämeenkosken, Iitin, Kärkölän ja Nastolan kunnat. Selvityskausi alkaa 1.11.2013 ja päättyy selvityksen valmistuttua, kuitenkin viimeistään 30.9.2014 mennessä.

Lisätietoja: varatuomari Seppo Huldén, puh. 040 308 6202